Mer penger til kjøkken på sykehjem i statsbudsjettet

Mandag kommer statsbudsjettet. En lekkasje er en gladnyhet til alders- og sykehjemmene i landet.

Illustrasjonsbilde: Fra da kjøkkenet på Sundheim på Vinstra ble kåret til kjøkkenet i landet med best sjukehjemsmat.  Foto: Tone Sidsel Sanden

Generalsekretær i Pensjonistforbundet, Harald Olimb Norman.  Foto: Pensjonistforbundet.

Nyheter

I statsbudsjettet for 2020 vil regjeringen sette av 400 millioner kroner over fire år til å bygge eller pusse opp kjøkken på sykehjem. I tillegg får kommunene momskompensasjon, slik at staten vil dekke 60 prosent og kommunenes andel blir 40 prosent. Tilskuddet forvaltes av Husbanken og kommunene kan søke midler fra 1. oktober i år.

Eget tilskudd

Pensjonistforbundet er landets største organisasjon for pensjonister og har 250 000 medlemmer. Pensjonistforbundet har 19 fylkesforeninger og om lag 760 lokallag og foreninger spredt over hele Norge. Organisasjonen er partipolitisk nøytral.

Pensjonistforeningen er glad for at regjeringen vil bruke penger på å få kjøkkenet tilbake til sykehjemmene.

- Pensjonistforbundet har i en årrekke kjempet for å få kjøkkenet tilbake på sykehjemmene. Derfor er vi glade for at regjeringen nå har fått på plass et tilskudd som kan hjelpe kommunene med dette, sier generalsekretær Harald Olimb Norman.


Espen Sætha er kåra til Årets unge leder

Kjøkkensjefen på Sundeim er av leserne og brukerne av Kommunal Rapport stemt fram som årets beste unge leder.

 

 Sammen med Fagforbundet

Pensjonistforbundet er opptatt av å heve kvaliteten på måltidene på sykehjemmene. De har samen med Fagforbundet utarbeidet et hefte som forteller hvorfor, og viser hvordan foreningens lokallag kan påvirke lokalpolitikere.

- Vi oppfordrer alle lokallag og eldreråd til å jobbe for at deres kommune bruker det nye tilskuddet. Vårt hefte viser fordelene ved å tilbakeføre kjøkkenet til sykehjemmene. Bruk eksemplene der til å overbevise lokalpolitikerne, sier Norman.