Varetektsfengsling med en uke brev og besøksforbud

Det ble anmodet av politiet under fengslingsmøtet av den siktede for voldhendelsen i Ringebu

Læringssenteret ved Åmillom i Ringebu.   Foto: Tor Larsen

Nyheter

Den siktede ble framstilt for varetektsfengsling torsdag klokken 12.00 ved Hedmark tingrett.

20-åringen er nå siktet for drapsforsøk, og det ble anmodet om fire ukers varetektsfengsling med en uke brev og besøksforbud.


Forholdt seg rolig

Politiet ble onsdag varslet om en alvorlig voldshendelse i nærheten av Ringebu sentrum av ambulansetjenesten. Politiet rykket ut og pågrep gjerningsmannen rett over klokken 09.00. Han skal ha forholdt seg rolig under pågripelsen, og det var ingen dramatikk i forbindelse med pågripelsen.


Fornærmede i voldshendelsen i Ringebu overført til Ullevål sykehus

Kriseteamet i Ringebu kommune er koblet inn i saken

 

Øks som våpen

En person ble fraktet med ambulanse til Lillehammer sykehus, en kvinne i slutten av 20-åra, hun hadde blitt angrepet med en øks. Hun ble senere samme ettermiddag overført til Ullevål sykehus. Tilstanden til kvinnen betegnes fortsatt som alvorlig, men ikke livstruende, opplyser politiet i en pressemelding.

Ingen forbindelse

Etter angrepet tok den alvorlig skadde kvinnen seg inn på Ringebu læringssenter. Det var ansatte her som ringte etter ambulanse og varslet politiet, bekrefter tjenesteleder og rektor Ola Morset til regionavisa GD.

Det er fortsatt ingenting som tyder på at det er noen forbindelse mellom gjerningsmann og offer.


Kvinne skadd etter alvorlig voldshendelse i Ringebu

Kvinnen skal ha blitt slått i hodet med en gjenstand.

 

Tolv vitner

Politiet etterforsker saken videre, og har så langt er tolv vitner blitt avhørt. Gjerningsmannen har i avhør erkjent de faktiske forhold.

Det er ikke mistanke om at det skal være flere involverte i voldshendelsen, og politiet sier de har god oversikt over hendelsesforløpet.

Dølen følger saken videre.