Planlegger praktbok om Ringebu stavkirke og prestegard

Ringebu historielag vil samarbeide med Ringebu prestegard og Ringebu sokneråd om en praktbok neste år.

Illustrasjonsbilde av stavkjørkja i Ringebu.   Foto: Guro Vollen/arkiv

Nyheter

Historielaget, Ringebu prestgard og soknerådet planlegg ei ny bok i serien "Heim og Folk". Det kommer fram av en søknad Torveig Dahl har sendt til Ringebu kommune på vegne av redaksjonen til boka.

Redaksjonen som skal arbeide med boka består av Lars Smestadmoen, Einar Høystad, Jon Ødegård, Torveig Dahl, soknerådet og eierstiftinga. Arbeidet skal være ei videreføring av utstillinga om prestegarden, hagen og stavkirka som står i prestegarden.

- I det arbeidet ble vi fort klar over behovet for samla informasjon om hele dette omfattende kulturminneområdet, skriver Dahl i søknaden.

De regner med å pryde boka med fine bilder fra lokale fotografer i tillegg til eldre illustrasjoner. Boka vil bli en tekstsamling med gode og relevante artikler.

Regner med å selge 750 bøker

Det samla budsjettet for boka ligg på 450.000 kroner, oppgir de i søknaden. Det er i hovedsak grafisk arbeid, produksjon og innbinding som inngår i budsjettet. Det er ikke lagt opp til honorar til forfatterne.

Arbeidsgruppa regner med å selge 750 bøker à 400 kroner det første året, og dermed tjene inn 300.000 kroner på salg. De jobber nå for å finansiere restbeløpet.

De har søkt Ringebu kommune om 25.000 kroner til bokprosjektet.