En ny smittet av koronaviruset i Nord-Fron

Kommunelegen melder fredag om ny positiv covid-19-prøve.

Vinstra legekontor i Nord-Fron.   Foto: Stian Lysberg Solum

Nyheter

- Ett nytt tilfelle påvist i Nord-Fron i dag. Innenlands smitte fra Sel, opplyser kommunelege Anders Brabrand til Dølen.

- Nesten 50 ble testa mandag, mens færre blir testa nå. Ca. ti i dag, legger han til.

I starten av uka ble mye helsepersonell med lette luftveissyntomer testa.

- Det er mindre av det nå, pluss at det generelt er færre som tilbys test av kapasitetshensyn. En blir ikke raskere frisk av å ta test, så det viktige er at alle som luftveissymptomer holder seg hjemme til de er helt friske, pluss ytterligere ett døgn, sier Brabrand.


Politiet om de nye koronaforbudene: -Vi patruljerer mer i hytteområder

Politiet i Midtdalen har lagt en strategi for å hindre innbrudd i hytterKommuneoverlegen jobber fra tidlig morgen til sein kveld: - Framtida ligger i våre egne hender

Kommuneoverlege Anders Brabrand sier at det ikke finnes tegn til generell smitte blant befolkningen i Midtdalen. Alle tilfellene kan spores til utenlandsreiser.


Kritiske samfunnsfunksjoner

Kommuneoverlegen presiserer at om en er så sjuk at en trenger helsehjelp, skal fastlegen eller legevakt kontaktes på vanlig måte. Med tanke på en eventuell test, er det kun nødvendig om en er kjent nærkontakt av en med bekreftet smitte.

- Arbeidsgivere innen kritiske samfunnsfunksjoner, først og fremst helsevesen, kan be om å få ansatte testet slik at disse kan jobbe tross luftveisinfeksjon. Da må arbeidsgiver bekrefte at den ansatte trengs på jobb av hensyn til drift. Om ikke gjelder samme regel om å holde seg hjemme til en er frisk, pluss 24 timer, også for helsepersonell, forklarer Brabrand.

Dette er den sjette positive prøva i Nord-Fron.

I Ringebu er det ikke meldt om flere smitta enn de fire som er registrert tidligere. I Sør-Fron er det ikke meldt om noen med koronaviruset.