Ringebu samarbeider med digital plattform for å finne frivillige som kan bidra

Den digitale plattformen formidler frivillighet ut til kommunene.

Ringebu kommune søker digital hjelp for å rekruttere frivillige. Bildet er fra ei koselig kaffestund under Ringebudagene.   Foto: Tone Sidsel Sanden (arkiv)

Nyheter

- Vil du bidra med frivillig innsats som kan gi et inkluderende lokalsamfunn der flest mulig i alle aldre kan leve aktive og meningsfulle liv, og være med å legge til rette for aktiviteter og fellesskap med andre?

Spørsmålet stiller Ringebu kommune på sine nettsider. Kommunen samarbeider med VilMer om formidling av frivillighet gjennom en digital plattform, vilmer.no.

- Vi er på utkikk etter både frivillige og de som har behov for tjenesten i Ringebu, skriver de på nettsida.

VilMer utvikler en digital plattform som skal forenkle koblingen mellom behov og ressurser.

- Vi samarbeider nært med frivilligheten, kommunen og lokalsamfunnet. Vi er overbevist om at mange har mer å dele med andre enn de gjør i dag – enten det er praktiske oppgaver eller kunnskapsformidling, opplyser VilMer.


Konsesjonssaken på Kvamsfjellet

Vurderer å kjøpe utmarksarealene som Tinde Utvikling AS ikke fikk konsesjon på

Gardbruker Odd Arne Myromslien er villig til å kjøpe opp de konsesjonsbelagte utmarksområdene på Kvamsfjellet.Med rå viljestyrke og motorsag rydder Oddvar langs vatnet: - Det har kostet litervis med svette og ti kilo med bukfett

Med en gammel Honda CRV, rydder Oddvar Fosaas opp langs Håkåsetervatnet i Sør-Fron.


Starter til høsten

På nettsida kan en søke etter aktiviteter å delta på i den enkelte kommune, og en kan også finne hvilken gruppe mennesker en ønsker å jobbe med.

- Fram til nå har tjenesten blitt brukt av sykehjem og institusjoner. Tilbudet utvides nå slik at det også kan brukes av hjemmeboende, skriver Ringebu kommune.

De som kan ha et behov for mer aktivitet og opplevelser i hverdagen, kan også melde i fra og bli registrert. Dette kan være å ha noen å gå tur meg, drikke kaffe sammen med, lese eller gå på konsert, eller kanskje dra på en fisketur eller gjøre en handel sammen.

Alle kan bidra, ut i fra tid, lyst og interesser, mener kommunen.

Planlagt oppstart er høsten 2020.

Om en ønsker å bidra, kan en registrere seg med på ta kontakt på mail kontakt@vilmer.no eller telefon 913 60 068.