Drømmen om sammenlagtseieren i verdenscupen er i ferd med å forsvinne for Jansrud

Kjetil Jansrud innser at drømmen om å vinne verdenscupen i alpint sammenlagt er i ferd med å forsvinne, men han skal likevel gi det et realt forsøk.
Nyheter

Etter å ha snakket om å vinne «storkula», sammenlagtseieren i verdenscupen, i flere år, innser Jansrud at den drømmen er i ferd med å svinne hen.

– Det er sånn det er, sier han til NTB når vi snakker om det gjeveste trofeet i alpinsporten.

De siste årene er andreplass det nærmeste han har kommet. Det var i 2015 og 2017, og han ble slått av østerrikske Marcel Hirscher begge gangene.

Han er klar på at man som fartskjører også må ha en tredje disiplin for å hente verdenscuppoeng, dersom man skal ha sjanse til å vinne verdenscupen sammenlagt – slik Aleksander Aamodt Kilde gjorde forrige sesong.

Kilde tok 225 poeng i storslalåm forrige sesong. Uten dem hadde han ikke vunnet den største kula av dem alle.

– Man tar ikke nok poeng i fart alene. For meg er det litt utopisk at jeg skal ta den storslalåmen nå, i min alder. Men det betyr jo ikke at man ikke forsøker, sier 35-åringen.


Kjetil Jansrud har blitt pappa: -Frøya er heilt perfekt

Torsdag meldte Kjetil Jansrud på Instagram at han hadde vorte pappa. Der deler han bilete av vesle Frøya, som kom til verda førre sundag.Slik var Morten fra Vinstra med på å lage ny dagpenge-løsning på tre dager: - Det føltes som en lagsprint

Da at hele landet brått gikk i kollektiv koronakarantene, ble en konsekvens at mange etterhvert ikke fikk arbeid å gå til. Det kom et ras av henvendelser til NAV.


Attraktive delmål

Jansrud skal ikke skal kjøre sesongåpningen i Sölden (18. oktober), men kanskje i Val d'Isère i desember dersom det er plass på laget. Da er det både storslalåm, utfor og super-G på programmet.

Selv om Vinstra-mannen anser egne sjanser for sammenlagtseier som små, er det er mye annet han kunne tenke seg å vinne denne sesongen. Han nevner VM-gullet i utfor som skal forsvares, en av fartskulene (sammenlagtseier i en av fartsdisiplinene) og utforseier i Wengen som attraktive delmål.

– Jeg mener at vi (Norge) egentlig eier den super-G-kula. Men den er jo ikke i Norge nå, så det må vi få gjort noe med.


250 millioner i tilskudd til alpinanlegg og fornøyelsesparker: - Vi har fått ekstremt lite mot det som er tapet vårt

Ski- og alpinsenter sliter som følger av at de, midt i hovedsesongen, måtte stenge ned da koronapandemien brøt ut.


Super-G-kula befinner seg derimot i Sveits etter at Mauro Caviezel gikk til topps i disiplinen sist sesong.

Spennende norske

Faktisk befinner begge fartskulene seg i Sveits. Beat Feuz vant utforcupen, mens resten av «kulene» ble vunnet av nordmenn. Henrik Kristoffersen ble sammenlagtvinner i både slalåm og storslalåm, og Kilde vant verdenscupen sammenlagt.

Franske Alexis Pinturault gikk til topps i kombinasjonen.

På spørsmål om hvem som er favoritter før sesongen starter, svarer Jansrud at man stiller som favoritt dersom man har vunnet sesongen før.Legger press på Kilde

Det betyr at Jansrud legger press på lagkamerat Kilde, men han sier at det er flere sterke utfordrere i kampen om sammenlagtseieren.

– Enten «Pinten» (Pinturault) eller Henrik Kristoffersen. De ligger hakk i hæl begge to, sier Jansrud før han trekker flere navn opp av hatten.

– Så spørs det om noen av de yngre teknikerne kan utfordre litt. Marco Odermatt (Sveits) er spennende. Han er veldig god i storslalåm, men kjører også super-G og utfor. Men han er vel kanskje ikke helt der oppe enda.

– Også Lucas Braathen og Atle Lie McGrath kan bli spennende.