Nye smittetilfeller forventes å bekreftes i løpet av dagen

Mandag kveld ble det meldt om to nye smittede, og ytterligere fem personer avla positiv hurtigtest.
Nyheter

I en pressemelding fra Nord-Fron kommune kommer det frem at de forventer å få bekreftet nye tilfeller i løpet av tirsdag på grunn av hurtigtestene.

Tilfellene får konsekvenser for Sundheim Bo- og Treningssenter og Vinstra ungdomsskole.

En av de bekrefta smitta er elev ved ungdomsskolen. Som følge av dette skal hele 10. trinn ved skolen testes tirsdag 27. april, og være i testkarantene inntil prøvesvarene kommer. Vinstra ungdomsskole har sendt ut informasjon om digital fjernundervisning, testing og karantene.

8. og 9. trinn møter som vanlig på skolen tirsdag.

Ansatte og beboere fra to avdelinger på Sundheim er også berørt av smittetilfellene. Alle berørte ansatte og beboere blir også testa tirsdag. Som et resultat av dette er Sundheim stengt for besøkende fra og med tirsdag og inntil videre.

I tillegg er flere klasser ved Vinstra vidaregåande skule satt i karantene.

Smitteveien er kjent for alle tilfellene.

- Både smittesporingsteam og ansatte ved berørte avdelinger har gjort en kjempejobb både i natt og i dag, sier ordfører i Nord-Fron kommune, Rune Støstad.

- Våre ansatte har det siste året bygd opp gode rutiner og det gjør oss rusta til å håndtere slike situasjoner. Kriseledelsen følger situasjonen tett. Som et «føre var»- prinsipp er mange satt i karantene og vi iverksetter fortløpende nye tiltak hvis det blir nødvendig.