Han kommer til Hundorp i juli - et stjernespekka lag på scenen under tusenårsmakeringa sin ungdomsdag

Artisten HKEEM er det siste tilskuddet på artistlista til ungdomsdagen under arrangementet Hundorp 2021.

Abdulhakim «Hkeem» Hassane kommer til Hundorp 31. juli.  Foto: Fredrik Hagen/NTB

Nyheter

Det melder arrangøren i ei pressemelding.

- Vi er så heldige å ha fått med oss artisten HKEEM på tusenårsfesten sin tredje dag, 31. juli. Temaet for dagen er framtid, og hovedpublikumet denne dagen er ungdom, skriver prosjektleder for fylkeskommunen sitt bidrag til jubileet, Mariann Bjelle i pressemeldinga.

Vant Spellemannsprisen

I tillegg til artistene Iman Meskini og Sofie Frost, som skal lede sceneprogrammet, skal altså HKEEM, kjent fra Hver gang vi møtes, på TV2 være med. I tillegg står Synne Vo, DÅM, Loftet dansestudio på programmet, blant annet.

Norsk-nigersk-ghanesiske Abdulhakim "Hkeem" Hassane, bedre kjent som «Hkeem», kaller seg selv en stolt østkantgutt. Han er en norsk rapper, sanger og låtskriver fra Stovner i Oslo. Hkeem og ungdomsvennen Temur Baig fikk sitt gjennombrudd med låten «Fy faen» våren 2017, som også var med i NRK-serien SKAM.

Samme året ble de nominert i kategorien «Årets låt» under P3 Gull og vant Spellemannprisen for årets låt. Han har senere vunnet enda en Spellemannpris for musikkvideoen til Ghettoparasitt, og i vinter var han å se i Hver gang vi møtes på TV2.

Iman Meskini (i midten) skal lede programmet fra scenen 31. juli. Hun er kjent i fra serien SKAM..  Foto: Terje Bendiksby/NTB

Synne Vo kommer til Hundorp i slutten av juli.   Foto: ROBIN BØE

Ungdommens stemmer

Programmet den tredje dagen under jubileet Hundorp 2021 skal peke framover, skriver Bjelle i pressemeldinga.

- Vi vil lære av ungdom, høre deres stemmer, se deres uttrykk og kanskje få en følelse av hva som er nåtidas klubbeslag, hva som er den største endringa vi står ovenfor i dag, skriver hun.

Tema på Hundorp 2021 er kulturmøte og endring.

- Hvem er bedre enn ungdom sjøl til å formidle dette? De har bevist at de kan markere seg i miljøsaker og gjennom sterke ytringer, mener hun.

Hkeem kommer fra en spesiell bakgrunn og sier at han hadde et "minustegn" framfor seg.

- Dette valgte han å gjøre til sin styrke og formidler sterke historier og setter ord på problem i dagens samfunn gjennom musikk, poengterer Bjelle.