Til sammen 12 elever smitta - deltok på samme arrangement

Tirsdag formiddag melder Nord-Fron kommune om flere smittetilfeller ved den videregående skolen.

Illustrasjonsbilde av VVS.   Foto: Guro Vollen/arkiv

Nyheter

Tirsdag er det påvist seks nye smittetilfeller blant elevene ved VVS.

Tre av elevene skal være tilhørende i Nord-Fron, og tre skal være tilhørende i Ringebu. Totalt er nå 12 elever ved skolen smitta - noe som vil påvirke den planlagte vaksineringa av 16 og 17-åringer, skriver kommunen i en pressemelding.


Nå får Thea og Ida (16) endeleg vaksine: - Det har vore eit tema i vennegjengen

Etter å ha avslutta eit kapittel og starta eit anna i koronatida, er jentene frå Ringebu klare for å få vaksine.


Smitta etter ungdomsarrangement

Alle de smitta skal ha deltatt på et ungdomsarrangement forrige uke, hvor en smitta person skal ha vært tilstede. Det er derfor kjent, felles smittekilde for alle de 12 elevene som nå er bekrefta smitta med koronaviruset, opplyser kommunen.

Videre informerer Nord-Fron om at de følger alle de gjeldende retningslinjene fra FHI for utbruddshåndtering med smittesporing og fortrinnsvis testing framfor karantene - men uvaksinerte husstandsmedlemmer og andre særlige nærkontakter settes fortsatt i karantene.

- Øvrige nærkontakter på skolen gjennomfører testregime etter retningslinjer fra FHI - det innebærer at elevene testes med to dagers mellomrom, til sammen tre ganger, i stedet for å settes i karantene, står det videre i pressemeldinga.


Gudbrandsdalsløpet i strålande sol:

Sjå bilda: Even (12) frå Fåvang stilte til start - det gjorde også 100 andre kjøretøy: - Det er ikkje kvar dag denne er i bruk

Motorvogner i alle slags fargar, storleikar, aldre og fasongar samla seg laurdag for å vere med på Gudbrandsdalsløpet.Elevene møtte Kamzy på Teams: - Jeg håper dere fortsetter å engasjere dere. Da blir politikken bra!

Elevene fikk stille spørsmål til politiker Kamzy Gunaratnam. Etterpå hadde de politisk drakamp - bokstavelig talt.


Må utsette vaksinering

Elever født i 2004 og 2005 var opprinnelig planlagt vaksinert tirsdag 7. september, men som følge av smitteutbruddet utsettes vaksinasjonen for alle elever som deltok på ungdomsarrangementet forrige uke, til neste uke.

- Øvrige elever født i 2004 og 2005 får vaksine i dag, som planlagt. Dette er gjort i samråd med FHI, informerer kommunen.


Redder bønder fra koronakrise:

Da de var 15, kjøpte Ånund og Edvard saueklippeutstyr for 30.000 kroner: - Det er rart vi ikke ga opp, men vi har vært tråe

- I begynnelsen var det tøft, og vi har spurt oss selv hva det egentlig er vi driver med.VG-lista arrangerte pop-up konsert på Harpefoss:

- Vi satt og spiste kebab i Ringebu, men plutselig dukker Vegard Harm opp og ber oss med på konsert!

Det forteller den overraskede vennegjengen til Dølen, da vi møter dem ved Klukkarstranda.Flere har uttrykt bekymring for hærverk og tyveri på kirkegården i Kvam: - Forferdelig å gjøre slikt

Flere vi har vært i kontakt med sier de har opplevd tyveri fra gravplasser i Kvam.Natasha (27) hadde en turbulent oppvekst og ble tidlig voksen - til gjengjeld har det fått henne til å sette pris på de små tingene

Har du handlet på Kiwi Vinstra er sjansen stor for at Natasha Stenen (27) har ønsker deg en fin dag videre.Fredrik (20) mistet helgas NM, men satser videre - snart sitter han på flyet til USA: - Kunne umulig takke nei til en slik sjanse

Fredrik Riste Kristiansen (20) har slitt med skader hele denne sesongen. Fåvang-gutten måtte derfor stå over junior NM denne helgen.