Kvadratmeterprisen på fjellhytter har økt det siste året - gjennomsnittshytta koster nå 3,4 millioner

Kvadratmeterprisen for fjellhytter er økt 15 prosent fra samme periode i fjor, og det er færre hytter på markedet nå enn da.

Prisøkning: I september i år er det 26 prosent færre nye hytte-annonser enn på samme tid i fjor hos Finn.no  Foto: Erik Johansen/NTB

Nyheter

Prognosesenteret opplyser til Dagens Næringsliv at gjennomsnittsprisen for fjellhytter så langt i år er 3,4 millioner kroner, 10 prosent høyere enn i fjor. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er økt med 15 prosent.

Eiendommene som regnes, ligger 800 meter eller mer over havet og de omfatter både nye og brukte hytter. Sistnevnte utgjør en andel på 85 prosent.

På Finn er det lagt ut fire prosent flere fritidsboliger så langt i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Det var starten på året som bidro til veksten. I september i år er det 26 prosent færre nye annonser enn på samme tid i fjor.


Christiane og Anders flytta fra Bærum til familiehytta på Kvamsfjellet: - Det gjelder å se mulighetene, ikke begrensningene

Etter mange år i byen, fikk ekteparet nok av trange bakgårder og konstant støy. Nå har de funnet roen på Kvamsfjellet.Tidligere yrkesfisker med klar advarsel: – Feforvatnet er på randen av kollaps

Tidligere yrkesfisker Knut Henry Olsen er i gang med det han kaller tynningsfiske på Feforvatnet, noe som er nødvendig for å redde vatnet.Ber om hjelp frå innbggarane - kvar skal hytta ligge?

Sør-Fron kommune har takka ja til prosjektet "En dagsturhytte i alle innlandskommuner". Nå ber dei innbyggarane om forslag.Ingrid Marie var lei av å leve et liv på vent - nå tar hun med seg Christian og Sarah (2) til Kvam: - Det som er hjemme

Ingrid Marie Jensvoll (28) har bodd litt rundt om kring etter at hun var ferdig utdanna grunnskolelærer - men nå vil hun "himatt".Kjersti (19) og Katrine (21) er to av ti i Ringebu med det gjeveste reinsjaktkortet: - Artig å gjøre ting som ikke alle andre gjør

- Det beste er når en har gått noen timer, og ser et dyr i kikkerten. Da kjenner jeg på spenninga og nervene.Mener hyttebygging på seterstuler og flere helårsboliger fører til økt fare for konflikt: - Vi føler vi ikke blir hørt

De som representerte landbruksnæringa på dialogmøtet mandag, fortalte om innspill og henvendelser sendt til kommunen, som de mener ikke blir tatt på alvor.Legger til rette for 40 nye hytter og fiskebuer ved Øyvassosen i Skåbufjella

En ny reguleringsplan for et større hyttefelt ved Øyvassosen er på trappene.