Stemmelokalene åpna søndag klokka 12, og allerede før dørene åpna, stod folk i kø for å stemme ja eller nei til sammenslåing av kommunene Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu.

- Jeg har aldri opplevd slik trøkk med folk, sier funksjonær på Ringebu Erik Granlien, da Dølen tar turen innom Kaupanger i Ringebu. Der har i tillegg nesten 600 forhåndsstemt.

Det har i det hele tatt vært mange som har forhåndsstemt inn mot valgdagen: I Sør-Fron har de talt opp 370 forhåndsstemmr, mens i Nord-Fron har i overkant av 600 forhåndsstemt.

Viktige er å stemme

Også i Sør-Fron, på Faltmoen har det i formiddagstimene vært jevnt tilsig av folk, mange bunadspynta, fordi bygda også feirer konfirmasjon i dag. - Jeg er i konfirmasjon i dag, en måtte likevel ned for å stemme. Jeg er fornøyd med valget, mitt, men synes det har vært vanskelig å bestemme seg. Der er så mye usikkert. Men det viktige er å stemme, slik at politikerne får en pekepinn på hva det er folk ønsker, sier Aud Kristin Kolobekken.

Det er oppe stemmlokaler i Fåvang på Tromsvang, i Ringebu på Kaupanger. I Sør-Fron er det mulig å stemme på Flatmoen, i Bygdahuset Lidarende, på Harpefoss Gredanhus, og for Espedalen krets er det stemmelokaler på Dalseter Høyfjellshotell. I Nord-Fron kan en stemme på Skåbu bygdahus, i Vinstrahallen og i Kvam bygdahus.

Stemmelokalene er oppe til klokka 17.00 søndag kveld.