Fredag delte Gjensidigestiftelsen ut pengegaver til tre ulike aktivitetstilbud i Midtdalen.

Den største sjekken gikk til Ringebu Arrangement, på en sum av 241.500 kroner. Pengene skal å til å bygge en frisbeegolfbane i sentrum av Ringebu i løpet av sommeren 2018.

Involverer skolene

Banen er planlagt å starte ved lekeplassen i sentrum, og videre via en elvepark og til skogsområdet ved barneskolen. Banen skal inneholde 18 kurver i sjølve banen, i tillegg skal det etableres et treningskurv på hver av de tre skolene, som ligger maks 10 minutter i gangavstand fra starten på banen. Planen er også å kjøpe inn klassesett med frisbeer som skolene kam bruke.

- Frisbee er en åpen aktivitet som passer for folk i alle aldersgrupper. Det er en spennende og ny sportsgren, sier Pål Haugstad, medlem av valgkrets Oppland i Gjensidigestiftelsen.

- En frisbeegolfbane er åpen 24 timer i døgnet og er dermed tilgjengelig for alle og det koster ingenting å bruke den. Dermed vil en slik aktivitet ha større mulighet for også å inkludere dagens inaktive personer til å starte en mer aktiv fritid. Det er nettopp slike prosjekter vi leter etter, og jeg håper at dette kan være til inspirasjon for andre, sier Haugstad.

Ridning og friluftsliv

I tillegg til Ringebu Arrangement, fikk Midt-Gudbrandsdal Ride- og kjøreklubb 71.000 kroner. DNT Gudbrandsdalen fikk 59.750 kroner.

- Midt-Gudbrandsdal Ride- og kjøreklubb kan nå bidra til at barn og unge som ikke deltar i organisert idrett holde seg fysisk aktive. Bruk av hest som et aktivt virkemiddel er fysisk og psykisk helsebringende, sier Haugstad.

DNT Gudbrandsdalen kan med pengegaven fra Gjensidigestiftelsen realisere en sommercamp for barn og unge i skolealder på Venabygdsfjellet til sommeren.

DNT har målsetting om at denne campen skal være rimelig, eller gratis, å være med på, der det blir overnatting utendørs og oppgaver som matlaging på bål og lage turutstyr av naturens ressurser.

- I alt har Gjensidigestiftelsen delt ut rundt 200 millioner til prosjekter rundt om i Norge og i Oppland fylke for 2017 har 40 prosjekter fått støtte med til sammen 7,3 millioner kroner, forteller Haugstad i Gjensidigestiftelsen i Oppland.

Totalt var det 117 søknader med et søkebeløp på 42 mill kroner.