- Det brenner på et område på mellom 200 og 300 kvadratmeter, forteller vakthavende utrykningsleder i Sel brannvesen, Jan Thore Fallet.

Tidligere har det regnet noe i området, men regnbygene forflytta seg sørover etter kort tid.

- Det kommer noen få dråper her og tidvis kastevind. Det skulle gjerne kommet mer nedbør, men vi føler vi har kontroll her nå, så lenge det ikke blåser opp noe mer, sier Fallet.

- Mange meldinger

Politiet i Innlandet meldte like etter klokka 13 torsdag at det brenner i Glitterdalen på Kvamsfjellet.

- Vi har fått inn mange meldinger fra folk som har sett at det ryker i området, fortalte operasjonsleder Marianne Brun i Innlandet politidistrikt like etter at politiet meldte om brannen.

- Brannvesenet vil ta seg opp med fly for å få bedre oversikt over området.

Det går ikke bilveg helt inn til området, som ligger litt unna nærmeste hyttegrend. Brannmannskapene benytter seg av en terrenggående bil for å komme seg fram til stedet, forteller brannsjef i Sel kommune, Tom Are Nilstad.

Branner flere steder

Røyken har vært synlig over et større område torsdag ettermiddag. Det er tordenvær i området, noe som kan ha en sammenheng med brannen, sier Brun.

- Det er tordenvær flere steder i distriktet, vi har fått inn flere meldinger om småbranner i løpet av dagen.

Det har kommet meldinger om branntilløp blant annet på Tynset, i Sør-Aurdal og i Rendalen. Alt av brannmannskaper er i sving, opplyser politiet.