Fredag morgen opplyser skiforbundet at de nå skal gå i gang med å vurdere de to kandidatene og deres søknader.

Tidligere denne uka leverte Narvik søknaden, nå har Hafjell/Kvitfjell levert sin.

- Som en av verdens ledende alpinasjoner er det på høy tid å få VM til Norge for første gang. Vi har to sterke kandidater og ser frem til å gå grundig gjennom søknadene, sier generalsekretær i Norges Skiforbund, Stein Opsal.

Politisk behandling i høst

Skiforbundet vil også benytte ekstern kompetanse på områder der det er nødvendig i forbindelse med kvalitetssikring av søknadene, opplyser de i en pressemelding, og beskriver videre at dette vil bli et krevende arbeid som administrasjonen vil bruke nødvendig tid på.

Det er planlagt at administrasjonen legger saken frem til politisk behandling for Skistyret i løpet av høsten 2018.

Hvilket år det kan søkes om VM i alpint til Norge, er avhengig av når Trondheim blir tildelt VM i Nordiske grener. Trondheims søknad om å arrangere VM i 2023, avgjøres på FIS kongressen 17.mai i år.

- Det er viktig at denne prosessen blir så grundig som mulig og at alle faktorer blir vurdert. Det avgjørende er å velge den kandidaten vi tror har best sjanse til å nå opp i den internasjonale konkurransen og bli VM-arrangør, sier Opsal.

Styreplasser i sameiet

Skiforbundet har de siste dagene fått flere spørsmål om at forbundet har styreplasser i Sameiet Kvitfjell Nasjonalanlegg og i Hafjell Nasjonalanlegg AS.

Bakgrunnen for dette er at det er dannet selskaper med kommunene for å være berettiget offentlige milder (spillemilder) til nasjonalanleggene. Det er en forutsetning fra Kulturdepartementets side for å kunne få status som nasjonalanlegg i kommersielt drevne anlegg.

Etter at et nytt Skistyre er valgt i juni, skal det oppnevnes hvem fra Norges Skiforbund som skal sitte i disse styrene i kommende to års periode. I tillegg skal det også oppnevnes medlemmer til styret i Hafjell Kvitfjell alpin AS.

- Vi kan allerede nå informere om at ingen av Skistyrets medlemmer som skal være med å ta den endelige avgjørelsen om VM-søknaden, er aktuelle styrekandidater i Sameiet Kvitfjell Nasjonalanlegg eller Hafjell Nasjonalanlegg AS, skriver skiforbundet i pressemeldingen.