Men det er ikke bare dikt som fyller sidene mellom permene i Frides diktsamling "Mitt stille sinn". Hun har også laget illustrasjoner til bokomslaget og hvert enkelt dikt.

Å finne en illustrasjon som passet inn i det følelsesmessige rundt det enkelte dikt var det vanskeligste forteller hun.

– Det har vel også litt å gjøre med at jeg bruker veldig mye tid på det jeg maler og tegner, jeg blir liksom aldri fornøyd, og jeg tenker ikke lyrisk når jeg tegner eller maler. Diktene kommer mye mer av seg selv.

– Det må du utdype litt?

– Jeg har diktet i mange, mange år. Det meste kommer over meg når jeg er ute og går tur eller gjeter i fjellet, og når jeg er alene på hytta. Det er i slik stunder jeg kommer i den rette sinnsstemning og da føles og føres pennen også lettere. Penn og papir er for øvrig alltid med meg i tursekken. Mye kommer over meg helt plutselig eller ut i fra noe jeg ser i naturen eller rundt meg, og da må jeg få det ned på papiret slik at det ikke blir glemt.

– Du har med andre ord i mange år gått med tanker om å gi ut denne diktsamlingen?

– Det har egentlig vært en drøm jeg har båret på. Men jeg er ikke blant dem som fikk sjøltillit i vuggegave, så nå har jeg vel overgått meg sjøl. Det er også et økonomisk aspekt i dette her. Da jeg fikk med meg forlaget Publica, og noen kroner og øre i bursdagsgave, måtte jeg bare hoppe i det. 150 bøker må jeg også selge sjøl.

– Hva sa forlagene til din diktsamling?

– De store forlagene hørte jeg ikke noe i fra, men Publica syntes det var spennende med dikt på rim. Det er vist en sjeldenhet i dag det, men jeg skriver kun på rim.

– Alle som kjenner deg vet at du har en stor forkjærlighet for våre firbeinte venner, men diktene dine omhandler ikke dyr?

– Vet du, det har jeg faktisk ikke tenkt over, og mange stusser nok over det. Men det ble nå slik. Jeg pleier å si at folk får lese diktsamlingen min på eget ansvar!

– Har du flere skriveplaner?

– Jeg har faktisk lyst til å skrive en roman. Men før jeg setter i gang med det, har jeg ambisjoner om å delta på et kurs hvor jeg kan lære mer om den skriveformen. Kanskje jeg prøver meg på noveller først. Vi får se!

– Din diktsamling har fått navnet "I mitt stille sinn". Hvilke av dine dikt beskriver det innerste av Fride best?

– Det må være dette diktet:

Eg vil pakke meg inn i ei skodde

Over mjukaste myra i natt

Eg vil elska med doggvåte blomar

Og leggje alt bråket att

Mellom asfalt og ureine skyggar

I drepande blinkande ståk

Eg vil leva i lag med naturen og avsky mitt eige bråk