- Jeg har alltid drømt om å eie en fabrikk. Nå eier jeg et bryggeri. Skål på det, sier bryggerieier Mikkel Dobloug, og tar en real slurk av eget brygg.

Fra bryggeri til ysteri

For det er i kveld Doblougs Bryggeri sitt første egenproduserte øl skal ut til kundene. Egentlig skulle den første ølpallen fraktes direkte fra bryggeriet til utestedet Ysteriet på Vinstra for lansering og promotering, men pågangen av feststemte og øltørste folk var var såpass stor, at kveldens seanse med konsert, øl-lansering og det hele, ble fløtt til Sødorp Gjestgivergård.

- Intet er bedre en stor interesse, sier bryggerisjefen og koster på seg et realt smil mens det klirrer i grønne flasker som fyller løpebåndene på rekke og rad. Alt er i rute utenom litt krøll på etiketten. Og her pakkes det stort - ikke i "six-pack, men i grønne "twelve-pack"!

- Etikettene er produsert litt for stor, men vi må ta det vi har i dag. Nye er bestilt og kommer i morgen, beroliger Dobloug, som kjørte en folkemening på facebook om hvilken flaskeetikett som skulle brukes.

- Folket hadde fire forslag å velge i mellom, og jeg gikk for det flertallet i folket ville ha. Ambisjonen er ikke å bli et stort nasjonalt bryyggeri, men et godt bryggeri med et populært øl for folket i dalen og Innlandet, sier Dobloug. Sammen med medeier Jon Forr har han investert 19 millioner i bryggeriet. Mikkel Dobloug er sjøl majoritetseier i bryggeriet som nå er dimensjonert til å kunne produsere 2500 flasker i timen.

- Avtaler er gjort med Rema 1000,  Norgesgruppen og COOP, så ølet vårt blir snart å finne i butikkyllene, påpeker Dobloug.

Går god for smaken

Oppstartsproblemer som krøll på etiketten, går i alle fall ikke ut over smaken. Den går brygger Roy Bjarne Moen god for.

- Her har vi vår egen oppskrift på en lettdrikkelig pilsner-øl, laget av vår egen bryggerimester Martin Borg. Det er vårt første produkt og har en smak som en god pilsner skal ha, og flere produkter kommer utover året fra vår dyktige bryggerimester. Ved siden av har vi allerede produsert en leveranse av ale-øl til Lillehammer Bryggeri så maskineriet fungerer. Vi har holdt på i ett siden i juni, men det er først nå med egen konsesjon og eget øl, at moroa starter, sier en storfornøyd brygger, Roy Bjarne Moen fra Fåvang.