Tredjeklassingene ved musikklinja har hatt opplæring i produksjon, og med den gode erfaringa de sjøl ha med å stå på scenen, mener de at de kan gi et godt tilbud med deres bedrift.

– Vi kan ta på oss det hele og fulle ansvaret for et kulturarrangement. Vi har egen erfaring med å stå på scenen, men vet også en del om hva som kreves rundt et arrangement, sier Tea U. Aasmundstad.

Holder styr på

Jentene er superklare for å ta oppdrag, og håper å få brukt dette siste skoleåret til å få nyttig lærdom i å være arrangør.

– Vi kan ta på oss alt av markedsføring, selge billetter, ha kakesalg og være programledere og scenearbeidere, sier Kristine Stavheim.

– Og sjøl om ikke vi kan ta lyd og lys, er vi også behjelpelige med å skaffe noen til dette, legger Lotte S. Formo til.

– Det vi skal, er rett og slett å holde styr på hele arrangementet, slår Mina Letrud fast.

Detaljer viktig

Gjennom årene som elever på musikk- og danselinja, har jen

tene vært med på mange arrangement.

– Vi har sett hvor viktig hver enkelt detalj er. For eksempel på rekkefølgen på et program. Vi har hatt en god lærer i Ida Rønshaugen, som også sjøl er musiker, sier Hanna Stakston Assen.

Og det å starte elevbedrift, har de ikke tatt lett på.

– Vi har sendt inn søknader til ulike stillinger i bedrifta, vi har ordna med startkapital, og vi har registrert oss i Brønnøysundregisteret, forteller Madeleine Hallingrød Mølmen.

Flere oppdrag

Som mentor har bedrifta Elysian, som betyr kreativ, med seg Erik Tøftestuen.

– Vi har også lært en del av elever før oss som har hatt bedrift med samme arbeidsoppgaver. Så synes vi også at dette er et interessant fag. Det er verdifullt å lære om det som foregår bak scenen også, sier Letrud. Jentene har allerede to oppdrag; elevene sin kirkekonsert på Sør-Fron 1. desember og en klassisk konsert på Inntunet 15. desember.

– Vi håper å få flere oppdrag. Vi kan også ta på oss bare delere av et arrangement, om det er ønskelig. Det er bare å ta kontakt, folk kan finne oss på Facebook, smiler jentene.