Mandag denne uka, var det premiere på serien, som ligger på NRK sine nettsider. I andre episode av dokumentarserien Jævla homo, dukker musikken til Ringebu-jenta opp.

– Låta er en demo som jeg sendte inn til Urørt. Det er der NRK har fanga den opp. Når den nå vil bli brukt i serien, blir det singelslipp samtidig, sier Vestad.

Til inspirasjon

Til daglig jobber Vestad ved kulturskolen i Ringebu, med sangelever og med musikkbarnehage. I tillegg satser hun på musikken.

– Akkurat nå er jeg en del i studio, samtidig som jeg skriver på en del musikk. Planen er å gi ut et album i 2018. Låtene er i grunnen klare, forteller hun.

– Jeg er veldig glad for at NRK ville bruke låta mi i serien. Det inspirerer meg, legger hun til.

Hør låta "Bombs" her

Nyetablering i Ringebu Satser på egen erfaring Bedriften Værfast i Ringebu er etablert av fire gründere med sans for de gode opplevelser.

Handler om vennskap

Låta «Bombs» beskriver Vestad som en melodisk låt, som handler om vennskap.

– Serien handler om det å være skeiv, og det å komme ut «av skapet» - hvor vanskelig det kan være. «Bombs» beskriver hvordan et vennskap skal være,

der en kan få være seg sjøl og som en er. Den passer fint til temaet i serien, mener hun.

– En skulle tro at vi var kommet lengre i 2017, men fortsatt vet jeg det er vanskelig å stå fram som homofil. Derfor trenger vi en sånn serie, sier hun.

Håper på klikk

«Bomb» blir med på det planlagte albumet. Mye er ferdig og spilt inn.

– Jeg er i studio i Oslo og på GJøvik, i tillegg mye i mytt eget studi hjemme på Lillehammer. – Hva står på prorammet før albumet slippes?

– 21. oktober er jeg med på en showcase på Gjøvik med de som har jobbet i studioet «Klokkereint» med Sven Andreen Ellers blir det å jobbe med mer musikk. Jeg håper at klikker seg inn på serien på NRK å høre låta mi. Det er en drivkraft, når jeg vet at folk liker det jeg jobber med, smiler Vestad.