Skilt er ment å skulle hjelpe til for at både kjørende og gående skal finne  fram, men slikt er det ikke i deler av Lomoen på Vinstra.

Salig blanding

I Lomoen er skiltingen blitt en jungel av både offentlige og private skilt som peker hit og dit og informerer og feilinformerer om både det ene og det andre.

Naturlig nok har den voldsomme utbyggingen i forbindelse med nye E6 mye av skylden, men alt skiltrotet irriterer de næringsdrivende.

– For oss der det helt katastrofalt. Nå er det ingen ordentlig plan på noen  ting, slik jeg ser det. En ny og ryddig skiltplan må være på plass til ny E6 åpner, sier Jan Petter Egge som driver forretning i Transportvegen.

Kommunen informerer at det utarbeides en egen skiltplan for Lomoen, men at den ikke vil være på plass før infrastrukturen mot nye E6 er ferdig.

– Ny skiltplan kommer som en del av ny E6 og tilstøtende veger, sier næringssjef i Nord-Fron, Egil Tofte.

Også i Nedregate

Lang Øvregate og Nedregate,  er det også litt av et sammensurium. Selv om butikker enten  har fløtt eller blitt lagt ned, så henger skiltene igjen. Dette er huseiers ansvar, mener kommunen.

– Vi har ingen gjeldende skiltplan for Nedregate på nåværende tidspunkt, men en  ny skal utarbeides i forbindelse med prosjektet Vinstra 2046. At butikkskilt blir hengende over lang tid med feil informasjon, er vel først og fremst huseier og butikkinnehavers ansvar å fjerne, sier avdelingsleder i Nord-Fron kommune, Hanne Hvattum.

Denne saken var først publisert i papirutgava av Dølen 10. mars. Abonnere på Dølen?

Denne er kreativ. Festet på en lysmast forteller et hjemmesnekra skilt hvor tre nærliggende bedrifter ligger, og du blir fortalt på tre språk hvor du står i landskapet. Foto: Tor Larsen