De bærbare datamaskinene av typen iPad, har blitt stjålet i fra elevenes skolesekker. Tjuveriet er politianmeldt.

Sju iPader stjålet

Det er snakk om sju iPader. Tjuveriet skjedde ved undergangen ned til bussholdeplassen utenfor Vinstra ungdomsskole (VUS). Der hadde sju elever lagt i fra seg skolesekkene med iPaden i mens de hadde gymtime i Kåja. Tjuveriet skjedde kun få dager etter at elevene hadde fått utdelt sine iPader som et viktig verktøy i undervisningsøyemed. Nå skjerpes rutinene for hvor elevene kan oppbevare sine skolesekker.

- Det var nok en vekker for flere dette her. Vi har det slik at skolesekkene skal oppbevares bak låste dører når den ikke er i bruk, og dette vil nå innskjerpes da elevene har fått et kostbart dataverktøy som de bærer emd seg, og har ansvaret for. Vi minner elevene om at de skal ta vare på sin iPad like godt som de tar vare på sin mobiltelefon, og det ser ut til å hjelpe. Vi ser allerede en bedring ved at færre sekker ligger fraslengt uten oppsyn, sier rektor ved VUS, Tone Granskogen.

Kommunen vil ta ansvaret vedr forsikring og erstatning etter dette tjuveriet, men Granskogen vil framover minne både elever og foreldre om at de nå har fått en nytt ansvar de må være seg selv bevist.

- Dette er kostbare undervisningsverktøy som ikke skal ligge noen steder der de ikke er under oppsyn. Det er en regel vi vil terpe på framover, sier rektoren til Dølen.