I dag, torsdag, la Landslaget for lokalaviser (LLA) og Mediebedriftenes Landsforbund (MBL) fram nye opplagstall for avisbransjen.

Talla viser at Dølen fortsatt har opplagsøkning. Avisa har økt solid i opplag gjennom de siste åra.

Sammenligna med andre halvår i 2021, har Dølen økt opplaget med 0,36 prosent, fra 4453 i 2021, til 4469 i utgangen av 2022. Avisa har aldri vært større enn nå.

Oppgang over flere år

Godt over halvparten av Dølens lesere er nå heldigitale.

– Vi er veldig godt fornøyde med å fortsette oppgangen, og håper det betyr at leserne mener at vi er ei god lokalavis, sier redaktør og daglig leder, Tone Sidsel Sanden.

Dølen har økt fra et opplag på 3132 i 2018 til 4469 i 2022.

– Den framgangen vi har hatt de siste årene, har vært helt fantastisk. Det ligger mye hardt arbeid bak fra alle i redaksjonen. Vi ønsker hver dag å gi leserne våre journalistikk av betydning, og vi vil være både nære og viktige for folk som bor her, for utflytta døler og for hyttefolk. Den målretta satsinga på å være gode digitalt, har også vært viktig, sier Sanden.

– Vi håper vi får med oss leserne videre i 2023, og at folk ser verdien av å ha ei lokalavis som kan ivareta lokaldemokratiet og være det som binder folk sammen, legger hun til.

Av LLAs 100 medlemsaviser øker totalopplaget med 1687, en økning på 0,5 prosent. Omtrent halvparten av dem går fram, den andre halvparten litt tilbake.

Den stabile trenden for lokalavisene strekker seg over lang tid.

Tomas Bruvik, generalsekretær i Landslaget for lokalaviser, er godt fornøyd med tallene som legges frem i dag:

– Folk lever jo livet sitt lokalt, og lokalavisene lager god og viktig journalistikk fra bygder, tettsteder og bydeler landet rundt. Avisene våre følger folk fra vugge til grav. Underveis løfter vi fram relevante nyheter, kultur, idrett, næringsliv og ikke minst det flotte lag og organisasjonslivet, sier LLAs generalsekretær Tomas Bruvik.