Godt over 9000 løpere stilte til start i Birken lørdag, noe som var en oppgang fra fjoråret. På morgenkvisten ved startområdet på Rena, sto graderstokken på godt over - 20. Men med knallblå himmel og sol, ble det nærmest drømmeforhold for de som la ut på den 54 kilometer lange løypa til Lillehammer.

Mange fra Midtdalen stilte også til start. Flere benytta seg av garatis buss-skyss fra Ringebu, etter initiativ fra Hans Dalberg.

Satser på det 15. merke

Bård Erland Amrud hadde som mål å ta sitt 14. merke.

- Turen over fjellet var bra, med tungt og kaldt føre. For min del var det er bra tur, men ikke et raskt føre, forteller han til Dølen etter målgang.

Amrud passerte målstreken på tida 3 timer og 35 minutter.

- Jeg sikra meg mitt 14. merke, og satser også på merke nummer 15 til neste år. Det var god steming og et godt tilrettelagt arrangement, sier fåvangingen fornøyd.

Best av de lokale ble Emil Nyeng fra Ringebu-Fåvang skiklubb, som kom i mål på 2:50. Nyeng staka hele vegen fra Rena til Lillehammer.

Andreas Nygaard vant herreklassen, mens Justyna Kowalczyk fra Polen vant dameklassen.

Birkebeinere: Natt til lørdag reiste skiglade midtdøler over fjellet til Rena. Fra venstre Jo og Ma Bartnes fra Ringebu, Bård Amrud fra Fåvang og initiativtaker Hans Dalberg. Foto: Ole Magnus Røen