Skiløperen Emil Nyeng representerer Ringebu-Fåvang skiklubb og stilte til start på distansen 95 kilometer under årets Troll Ski Marathon.

Praktfullt vær

Årets skirenn gikk under praktfulle forhold. Det beste som har vært på mange år, i følge arrangørene. Med sol, blå himmel og kuldegrader natterstid, var det topp forhold og nylagte "trikkeskinner" som møtte utøverne på startstreken. Arrangørene melder om at det ble litt mer sugende og bløtt i løypa utover dagen, så det regnet med slutttider opptil en time bak rekorden fra 2010.

Nyeng i tetgruppe

Utover i løpet skilte det seg ut en kvartett med løpere i teten på 95 kilometeren. Ved passering Pellestova ledet Johan Kanto foran Thomas Gjetrumsbakken, Marius Osvold og Emil Nyeng. Inn på oppløpet var kvartetten blitt til duoen Thomas Gjestrumsbakken og Emil Nyeng. Disse to knivet så tett som overhodet mulig helt fram til målstreken. Der viste Nyeng seg fra sin beste side med et innslag som var tåspissen foran skotuppen til Gjestrumsbakken.

- Jeg hadde respekt for lengden på løpet, og jeg har aldri gått så langt på ski i en konkurranse før. Gjennom løpet sørget jeg bare for å henge med i teten, og føret ble ganske sugende utover i løpet så ingen hadde krefter til å rykke.  Når vi ble fire mot slutten, så skjønte jeg at det ble et spurtoppgjør. Akuratt det følte jeg meg komfortabel på selv om det ble seier bare med en tåspiss.

- Artig å vinne skirenn på tampen av sesongen?

- Alltid artig å bli først i mål, og det hadde vært vært utrolig surt å tape med en tåspiss etter å ha gått 95 harde kilometer på ski, sier Nyeng til Dølen.

Det ble dermed en solid sesongavslutning for skiløperen Emil Nyeng. Sist helg ble han kåret til "årets NM-løper" for tredje gang, og i dag vant han altså 95 kilometeren under Troll Ski Marathon 2018.

Vinner av 95 kilometeren under årets Troll Ski Marathon, Emil Nyeng fra skiklubben Ringebu-Fåvang.