Denne sommeren har nemlig 24-åringen fra Kvam spilt i familiemusikalen Grisk og Gomle - Kronen i Sukkerdalen, som har gått for fulle hus i Bjørneparken i Flå. Rudland Haave har hatt rollen som Sumpheksa.

– Ja, klart at jeg måtte spille den onde, smiler Haave, og tenker tilbake til rollen Ingrid på Hægstad, som hun har hatt i Peer Gynt.

- Jeg spiller sjelden mild og god, men det trives jeg med. De mørke karakterene har mange sider og en spennende dybde. Det ligger nok litt av Ingrids sårbarhet i heksa også, legger hun til.

Nytt oppdrag i Lillesand

Til sammen har forestillinga i Flå blitt spilt 21 ganger. Siste gikk av stabelen lørdag.

– Det har vært en fin, ny erfaring for meg å få spille i en musikal. Jeg har ikke gjort så mye sang og dans tidligere. Vi har spilt på en stor scene i et stort amfi, så erfaringa fra Gålå har vært fin å ha med seg, sier Haave til Dølen.

I høst er planene også mange.

– Først skal jeg til Lillesand og spille i stykket Fruen fra Saltholmen, før jeg skal til Maihaugen og til Byfesten på Vinstra, sier Haave, som dette året jobber som frilanser.

- Da er det slik at vegen også blir litt til mens en går. Jeg skal lese inn en del lydbøker framover, og kanksje snuser jeg mer på musikaler også. Jeg har fått litt sansen for det etter denne sommeren, sier Haave, som også skal ta turen til Gålå og Peer Gynt-forestilling under årets stemne.

- Det blir rart å sitte på tribunen å se i år, jeg må innrømme det. Men jeg heier veldig på gjengen på Gålå, og gleder meg til å se årets nye forestilling, sier Haave.