De har begge, sammen med familien, gjennom mange år vært engasjert i frivillighetsarbeidet under Peer Gynt-stemnet. Jan Roger mer eller mindre som en løsningsorientert altmuligmann, og Cathrine som leder av rekvisittgruppa.

Til familien

Sammen med 300 andre i frivillighetskorpset gjør de en helt uunværlig jobbb. Og nettopp det ble påpekt av flere talere.

- Uten de frivilllige ville det ikke vært stemne og teater på Gålå i det hele tatt. De profesjonelle kommer og går, men de frivilige består år etter år, sa Peer Gynt direktør, Marit Lien.

Ellen Horn, ny kunstnerisk leder i Peer Gynt AS, påpekte at det største og første kravet til de profesjonelle er at de skal jobbe på lag med de frivillige, som en del av Peer Gynt-familien. De frivilliges talerør, Liv Jorunn Korstad, sa det slik:

- Dette er en pris som går til hele familien. Uten dere på Gålå, hadde det ikke vært det samme. Dere tenker det, ønsker det, vil det og gjør det, sa Korstad, som i humoristisk stil ba familien nyte øyeblikket i Nedregate, men værsågod være på plass igjen på Gålå nøyaktig klokka 18!

Husmenn under Hågå

- Vår familie, Øien, i Øygardsstugu på Bøygen, er husmannsplass under Hågå. Så da er det vel slik at vi er pålagt å jobbe i to, tre uker for Peer Gynt, sa Jan Roger i takketalen og høstet latter og applaus.

Håkon Sveen var konferansier i kjent stil under utdelingen i Nedregate som også hadde musikalske innslag av både Bettina Nylund, husbandet på Gålå og Anne Krogsvoll.

Og når regnet kom på slutten, antydet flere at været ble mer likt seg - da med gårsdagens prisutdeling og teaterframsyning i høljende regnvær godt i minne.

Håkon Sveen var konferansier og ledet seremonien i Nedregate.
Per Gynt direktør Marit Lien.
Anne Krigsvoll framførte Vømmøls "Det e itte n som kjem tå se sjøl" som en hyllest til de frivilige.
Bettina Nylund framførte Øysten Sundes "Kjekt å ha" omskrevet av Iren Reppen - det som en hyllest til "rekvisittekteparet" som fikser det meste.