Det var to nominerte til prisen, Jeanette Karlsen Skogeng fra Balsfjord bo- og servicesenter, og Espen Sætha fra Vinstra og Nord-Fron, kjøkkensjef på Sundheim bo- og treningssenter.

Og Sætha fikk flest stemmer.

Den unge, engasjerte kokken ble nominert til prisen fordi han leder et kommunalt kjøkken som sprer matglede i praksis, skriver Kommunal Rapport.

"«Han deltar og inspirerer på et viktig felt. Han ivrer for bruk av lokal mat, samtidig som han byr på nye smaker», er noe av juryens begrunnelse for å nominere kjøkkensjefen til prisen for årets unge leder.

118 porsjoner med mat lages ved Sundheim, hver dag. 78 beboerer får middag fra Espen og de andre på kjøkkenet sine gryter, i tillegg til de 40 som bor i omsorgsboligene.

Sætha går daglig rundt og snakker med de som bor på Sundheim, for å høre hva de ønsker seg til middag, og hvordan maten smaker.

– Du får friskere og mer oppegående beboere med god ernæring. Jeg tror nok at økonomien jevner seg ut med god ernæring, det blir blant annet mindre bruk av medisiner. Jeg er ikke noen ekspert på det, men sykepleierne sier at de ser en sammenheng, sier Sætha til Kommunal Rapport.

I oktober i fjor mottok forøvrig Sundheim pris for å ha Norges beste sjukehjemsmat.

Sætha skal få overrakt prisen fredag.

De ansatte ved kjøkkenet på Sundheim, med kjøkkensjef Espen Sætha (i midten), fikk pris for årets beste sjukehjemsmat i 2016. Prisen ble delt ut av Anne Kristin Vie fra Forburkerrådet og statssekretær Terje Halleland. Foto: Tone Sidsel Sanden