Vi lurer litt på hvordan en ekte døl kan ende opp med et så tyskklingende navn.

Det var Steinr sin far, det, forteller han, som kom opp med det forslaget.

– Vet du hvordan du fikk navnet Gerhard?

– Jeg tror det var far som ville at jeg skulle hete Gerhard. Men da kom det et motkrav fra bror min, så da ble det Steinar Gerhard. Hvordan Steinar kom inn i bildet vet jeg ikke, men det var kanskje tilfeldig. Mellomnavnet mitt blir forøvrig sjelden brukt.

Styrer tida sjøl

– Vet du hva navnet betyr?

– Jeg vet at Gerhard opprinnelig er et tysk navn, og betydningen har vel noe med styrke å gjøre.

– Det skal vel mye til at du kjenner noen med det navnet?

– Jeg kjenner ingen, men Gerhard Heiberg er vel rimelig kjent. Ellers husker jeg godt Gerhard Grimmer, en god tysk langrennsløper på 70-tallet.

– Og ellers Steinar, hva driver du med i sommervarmen?

– Som pensjonist så styrer jeg tida mi sjøl, og med fire katter i huset har vi ingen store ferieplaner. Slik som været har vært, krever det også at man er påpasselig med vanning av planter og plen. Heldigvis trives både kona og jeg hjemme, så vi har ikke behov for så mye reising.

– Som gammel keeperkjempe, følger du med på lokalfotballen?

– Ikke så mye, men etter det jeg har sett har den ikke utviklet seg noe videre fra jeg spilte selv. Med de treningsforholda som er i dag, er det ingen unnskyldning for ikke å bli god, hvis du vil og har talent. Husker godt vi trente i Kåja om vinteren, på snøbane med ispigger og kuldegrense på minus 18, så tidene har forandret seg!