Det opplyser partiet i ei pressemelding tirsdag.

– Som kjent har Even Aleksander Hagen takket nei til gjenvalg. Vi respekterer Even Aleksander Hagen sin beslutning og tar den til etterretning, sier leder av nominasjonskomiteen Geir Roger Borgedal, som samtidig gir uttrykk for at han er glad for at Thomas Breen er villig til å stille som fylkesordførerkandidat og er motivert for oppgava.

– Thomas er en samfunnsengasjert, erfaren og kunnskapsrik kandidat som vil bli en dyktig fylkesordfører, sier Breen.

Breen er fra Folldal og er bosatt på Hamar. 49-åringen har erfaring fra lokalpolitikk, fylkespolitikk og har to perioder bak seg på Stortinget, der han blant annet har øeda helsefraksjonen til Arbeiderpartiet.

Iselin Vistekleiven fra Vågå er innstilt som fylkesvaraordførerkandidat. Foto: Innlandet Arbeiderparti

Flere midtdøler på lista

Som fylkesvaraordførerkandidat er Iselin Vistekleiven (38) foreslått.

Hun har vært ordfører i Vågå kommune, og er også i dag bosatt i Vågå. Hun er prosjektleder for nasjonalt velferdsteknologiprogram ved Interkommunalt politisk råd for Nord-Gudbrandsdal.

Borgedal opplyser at en enstemmig komite legger fram et listeforslag med kandidater fra hele Innlandet. Lista er foreløpig.

Den skal sendes ut på høring i partiorganisasjonen.

Av midtdøler finner vi Martin Været fra Sør-Fron på niendeplass. Tom Tvedt, med adresse Nord-Fron er innspilt på 13. plass. Linnea Lie Holen fra Sør-Fron står på 22. plass, mens Therese Rudi fra Ringebu er innstilt på 40. plass. Morten Randen, varaordfører i Nord-Fron kommune, står på 51. plass.

Nominasjonsmøtet finner sted 26. november