Rundt 60 hopper og tre hingster har storkost seg i Sikkilsdalen siden slippene 4. juli.

– Gått veldig bra

– Alt har gått veldig bra og skadefritt i sommer, sier sjefgjeter Jens Tangen fra Kvam, som har hatt med seg bestefarjenta Kaja Marie som hjelpegjeter for andre året på rad.

Langt de fleste hestene ble hentet av eierne lørdag, mens rundt 10-12 ble værende i dalen til søndag.

Tøff hjemtur

– Det var slitsomt å få ned igjen følget som har gått ved Skåltjønna det meste av sommeren, men takket være mye hjelp gikk det greit, sier Jens Tangen.

Følget i Bristol var svært medgjørlig og kom seg raskt fram til setra igjen, sammen med følget som har gått i den såkalte Åkrehamna, like ved setra.

Etter den oversikten som foreligger skal langt de fleste, for ikke å si alle hoppene,blitt bedekket av hingst i Sikkilsdalen i sommer. Hingstene har således gjort jobben de er betalt for å gjøre.

Jens Tangen har gjort unna sin 10. sesong som sjefgjeter i Sikkilsdalen. 76-åringen er sprek som en ungfole og blir i Sikkilsdalen til tirsdag.

– Det er alltid noe etterarbeid etter en sesong, sier Jens Tangen.

Kanskje neste år....

– Og neste år går du løs på din 11. sesong?

– Vi får se. Er helsa bra, så blir det kanskje det, sier Tangen, som nyter stor tillit i hestemiljøet.

Også hjemhentingen av hestene ble en folkefest for eierne. Mange av dem dro til Sikkilsdalen fredag og hadde en hyggelig avslutning på Sikkilsdalssetra natt til lørdag.

Jens Tangen fra Kvam har gjort unna sin 10. sesong som sjefgjeter i Sikkilsdalen, men blir høyst sannsynlig å se også neste år i dalen. Foto: Terje Lisødegård