Dølen fikk være med på revyøving bare dager før fredagens premiere. Vi var til stede under andre akt, og kan bare konstatere at ”døk fe sjå någå morosamt”.

Utsolgt på forhånd

– Revyen har ingen rød tråd. Den er innom aktualiteter fra nyhetsbildet som folk flest kjenner til fra det siste året, og trekker fram en del personligheter som har utmerket seg – da på sin måte. Kjente figurer fra tidligere revyer er naturlig nok på plass denne gangen også, sier Morten Byrløkken – revyens talsmann og altmuligmann, som for øvrig kan melde om seks fulle hus og utsolgt.

Sundheim i skuddet

Vi skal ikke røpe de gode poeng, men en del lokale personligheter vil nok etter denne revyens ”sænglege” leggspark, bli betegnet både som sjeiker, konger, dronninger, lorder og grever. Revyen fenger godt geografisk over bygdene i begge fronskommunene, og er en svipptur nedom Ringebu også. Kvamsbordet på Sinclair, med tilhørende tobeint inventar, får også en solid dose med sarkasme i fanget.

Sketsjer fra aldershjemmet Sundheim på Vinstra, har vært en slager i alle år – og er det i år også. Sundheim minutt for minutt før leggetid, er ett eksempel. Men en ellevill musikalsk hyllest til kjøkkenet og kjøkkensjefen på Sundheim, er andre akts store høydepunkt. Her er hele revygjengen i sitt ess  sammen med det meget kompakte og solide revyorkesteret ledet av Vegard Moshagen.

Ingen trusehumor

Vinstrarevyen kjennetegnes ved at den er kjemisk fri for trusehumor, og det er vel også et kvalitetsstempel. Gjennom det siste året har revyens skrivegruppe holdt seg til sine egne innarbeidde revyfigurer, det lokale aktualitetsbildet, vittige påfunn og nostalgien – det er en god rød tråd.

– Hver og en av skuespillerne har 16 roller , så det er mye som skal sitte gjennom de to timene vi er på scenen. Det går nok bra – ”oss fe sjå”, sier Lene Madshus og Lars Sybakk til Dølen i pausen før de gyver på igjen med mer øving.

Iren Reppen og Halvor Holmen er engasjert som ansvarlige for revyens regi.

– Dette blir knall. Gode skuespillere og et fantastisk orkester skaper et fyrverkeri av en revy, sier en engasjert Holmen til Dølen.