Arrangementet "Døl & Dur" er blitt den rene vårmønstringen for hele Gudbrandsdalen.

- Alt tyder på at vi i år setter rekord i antall biler og motorsykler, sier formann Jan Petter Egge i arrangørklubben AMCARHD Fron. Sammen med Peer Gynt kjøpesenter har de gjort "Døl & Dur" til en mangeårig tradisjon.

Engasjerer publikum

Blank krom skinner om kapp med sola denne første skikkelige sommerdagen. Det durer i i hestekrefter som kommer rullende inn på utstillingsplassen ved Peer Gynt kjøpesenter.

- Som vanlig knakende fint vær, og jeg kan faktisk ikke huske et Døl & Dur-arrangement med dårlig vær i alle de åra vi har holdt på, forteller Egge, som i år har omorganisert med tanke på premieringen av de ustilte motorsykler og kjøretøy.

- Fra i år har vi innført en nye og meget publikumsvennlig premieringsmodell. Våre dommere har kun en pris å dele ut i alle klasser, mens publikum kan velge ut hele tre såkalte publikumsfavoritter som blir premiert, forteller Egge.

En tradisjon

Dette arrangementet trekker folk fra hele dalen, og formann Egge lar seg stadig overraske over alt det nye og usette som dukker opp hvert år.

- Vi som er engasjerte i dette miljøet har jo en viss oversikt over hvem som har hva i dalen av både biler og motorsykler. Det være seg Amcar, Europeiske biler eller veterankjøretøyer og spesielle motorsykler. Men hvert år kommer det en eller annen med en bil eller motorsykkel noen knapt har hørt om eller sett. Det forteller meg at veldig mange setter pris på dette arrangementet som en vårmønstring der de kan vise fram hva de har anskaffet seg eller bygd om i løpet av vinteren. Vi fenger bredt, og det setter både deltagere og publikum pris på, konstaterer Egge.