De satser på en lang sesong for å trekke til seg skiglade alpinister og klubber fra påske og fram til 1.juni.

– I perioden fra etter påske og fram til heisen ved Juvasshytta åpner for sommersesongen, er det et tomrom for alpinistene. Denne perioden ser vi på som et marked, og vi skal sørge for at bakken i Blåbærfjell har en solid snøsåle som holder ut mai, sier Camilla Tagestad i Gålå Alpin.

Lokalt samarbeid

Gålå Alpin og Peer Gynt Alpinklubb har inngått et tett samarbeid for å gi Gålå et alpint løft. Gålå Alpint utbedrer blant annet fasilitetene for alpinistene, og alpinklubben skal bidra som gode markedsførere av Gålå som alpindestinasjon.

– Vi vil i samarbeid med Peer Gynt Alpinklubben søke å få flere alpinklubber til å legge sine samlinger hit. I den sammenheng skal vi nå gjøre i stand underetasjen på kafeen med tanke på å sørve både den lokale alpinklubben og  andre alpinklubber som gjester oss. Der blir det lokaler med garderober, dusj, oppholdsrom og videorom til fri benyttelse under trening, renn og samlinger, sier Tagestad.

– Et stort løft

Slike fasiliteter er viktige både for Peer Gynt alpinklubb og andre klubber som bruker Gålå Alpint, mener Jon Moshaugen i alpinklubben.

– Et sted der vi alpinister kan føle oss hjemme gir trygghet. At vi nå, attpåtil i egne lokaler rett ved bakken, kan studere videopptak av våre utøvere som en del av treningen, er et stort løft for oss. En skal huske at Gålå har et godt navn i skikretsen som et snøsikkert sted, og vi flytter nå vårt eget klubbmesterskap fra februar til etter påske.  Med nye fasiliteter på plass, skal vi som samarbeidspartner til Gålå Alpin sørge for at alt dette blir markedsført ut til andre alpinklubber i landet, sier Monshaugen.

Positivitet og engasjement

I markedsføringssammenheng er både Peer Gynt Alpinklubb og Gålå Alpin nå ute med splitter nye nettsider.

– Har det lokale eierskap mye å si for all denne positiviteten og engasjementet i Gålå-området?

– Det har alt å si. Vi hadde nylig et møte med alle aktørene på Gålå, og det var et møte mellom lokale folk som kjenner hverandre fra før og som kommuniserer på en god måte. Gålå gjør noe med folk – du blir engasjert og vil lykkes, sier Camilla Tagestad i Gålå Alpin.