Fredag formiddag var det duka for bryllup inne på festivalcampen på countryfestivalen. For paret Anne Kristin Molteberg og Lars Storø fra Elverum, var det helt naturlig å foreta høgtidelighetene på festivalen på Vinstra.

Jubel for de nygifte! Anne Kristin Molteberg og Lars Storø sa ja til hverandre på countryfestivalen fredag. Foto: Tone Sidsel Sanden

- Vi møtte hverandre her på countryen for fire år sida. For oss var det det mest naturlige valget også å gifte oss her, forteller de, smilende og fornøyde etter vielsen. Molteberg har vært på festivalen på Vinstra fem år på rad, mens hennes nybakte ektemann har vært på countryen hele ni år på rad.

Champagne til alle gjestene, sjølsagt. Foto: Tone Sidsel Sanden
Varaordfører Anne Sletten i Nord-Fron sto for vielsen. - Det morsomste jeg har vært med på, slår hun fast. Foto: Tone Sidsel Sanden
Mange av vennene til paret ble overraska bare minutter før vielsen skulle starte, og etter på vanka både gratulasjoner og gode klemmer. Foto: Tone Sidsel Sanden

Full fart

Vielsen var det varaordfører i Nord-Fron kommune, Anne Sletten, som sto for.

- Dette er det mest morsomme jeg har vært med på, sier hun, og ønsker paret lykke til videre både i livet og på festival.

For festen blir en heidundrende coyntryfest, slik det pleier å være hvert år for paret, og for venneflokken.

- Nå er det bare å kjøre på. Det blir full fart, sier Storø, henvendt til gjestene. Og de er selvsagt med!

- Dette er en gjeng som har møttes på countryfestivalen i mange år. Det er folk fra nærmest hele landet. Det er kjempeartig at vi kan få feire bryllup i sammen med dem, sier bruden.

Brudeparet med forloverne, godt fornøyde med et ekte countrybryllup. Foto: Tone Sidsel Sanden
Også lokale gjester vartilstede. Randi Megrund (f.v.), Anne Kari Solli, May-Britt Megrund og Ronny Myhrer, alle fra Vinstra. Foto: Tone Sidsel Sanden
Bryllupsfesten varer hele helga til ende, under hele festivalen i Kåja. Foto: Tone Sidsel Sanden

Gjennomført countrystil

Vennene er fra Elverum, fra Ålseund, fra nord i landet - og fra Vinstra. Anne Kari Solli fikk vite om bryllupsplanene for noen dager sida.

- Jeg fikk være med å ordne blomsterportal, og jeg har sminka bruden. Kjempeartig at vi får være med, og at de har gjort det så gjennomført, sier Solli.

Det er countrystil på både antrekk, musikk og omgivelser for brudeparet og resten av bryllupsfølge, som skal feire videre gjennom hele festivalen.

- Men vi skal også ha en sammenkomst og fest senere, for familie og andre venner. Så de ikke føler seg snytt, smiler de nygifte.

Så kan de vandre lykkelig på sin country landeveg. Foto: Tone Sidsel Sanden