For tredje året på rad arrangerte Ringebu kommune Multikulti - et arrangement som skal bygge og styrke et fargerikt fellesskap i landsbyen.

- Nå kan jeg ikke annet enn å smile fra øre til øre. Tenk at det har møtt fram så mye folk, smiler Rebekka Lindsheim i arrangementskomiteen. Og det gjør hun med rette: Årets Multikulti ble en flott folkefest.

I gågata var mellom 20 og 30 ulike nasjonaliteter samla, og mange sto på stands med mat fra sitt eget hjemland. Her var det bare å forsyne seg av ulike smaker og retter - og for den tradisjonelle ble det også servert ekte, norske kjøttkaker.

Positivt for Ringebu

Ungdom fra kulturskolen underholdt med fin musikk, mens store og små kunne kose seg med mat, drikke og ulike aktiviteter under en, for en gangs skyld, varm sommersol. Det litt over to timer arrangementet ble avsluttet med en folkeparade, før et hav av ballonger ble sluppet til himmels.

Meron Bogale og Esayas Mekonne med dattera Rakeb storkoste seg på Multikulti.

- Dette er et veldig bra arrangement. Her møter vi mye forskjellige folk, og kan smake på forskjellig mat. Det er positivt for Ringebu, sier de til Dølen.

- Det er så flott at ulike nasjoner får vist seg fram på denne måten, og jeg er så glad for at så mange tar turen til Ringebu for å være med. Vi får mye gode tilbakemeldinger, så Multikulti er definitivt kommet for å bli, mener Lindsheim.