- Jeg slapp ham ut og hadde ikke en gang merket at han var borte, før noen unger sto på døra med ham. De hadde ikke tid til å fortelle hvor han hadde vært, men jeg jeg fikk høre det litt seinere på dagen, forteller Anna Marie Sigmond Gudmundsdottir fra Harpefoss.

Hun delte historien om gjeterhunden Oliver i et innlegg på Facebook onsdag kveld.

Fulgte hele ruta

På morgenen hadde han klart å snike seg avgårde usett. Kroken på porten hadde røket og dermed kunne Oliver ta seg en tur ut på egenhånd. Beleilig nok for ham, kom skolebussen forbi og dermed var det duket for nye eventyr.

Ifølge elever på bussen, skal den firbeinte passasjeren ha plassert seg på bakerste rad og fulgt med hele skoleruta rundt.

Det er ikke første gang Oliver finner på sprell, sjøl om han egentlig liker seg best hjemme. Ifølge Gudmundsdottir er han veldig glad i folk, noe som kan føre til litt uventede situasjoner.

Fulgte pokerspill

- Han er ublyg og blir gjerne med hvis han blir spurt eller noen roper på ham. En gang sto det et par sjukepleiere på døra, med møkkete uniformer. Da hadde han hoppet inn i bilen for å hilse på. Jeg ble så flau, men de var på veg hjem for dagen og sa det gikk fint!

Den finske lapphunden er omplassert og kom til familien i 2015. Men han var ikke mindre sosial før den tid.

- Jeg er blitt fortalt at han en gang hadde løpt inn på et klubbhus, hvor de spilte poker, og fulgt nysgjerrig med på spillet, forteller en lattermild eier.

Foto: Privat