Dersom Finnmark Ap vurderer at Pedersen har mulighet for å vinne fram, er hun innstilt på å ta opp kampen med Stenseng i partisekretær-vervet, i følge opplysninger VG sitter på.

Fredag la valgkomitéen en enstemmig innstilling om nytt sentralstyre og ledelse i Arbeiderpartiet.

Kunnskapsminister Tonje Brenna og næringsminister Jan Christian Vestre kommer inn, mens Kjersti Stenseng er innstilt på å fortsette som partisekretær.

Dette til tross for at flere i partiet har pekt på Tana-ordfører og tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen som en utfordrer til vervet.

Til tross for at en enstemmig valgkomité har innstilt Stenseng til å fortsette som partisekretær, kan det gå mot et dramatisk landsmøte, som holdes 4.-6. mai.

Jobber intenst

Pedersen sjøl har gitt uttrykk for at hun lar det stå åpent om hun ville la seg nominere ved et benkeforslag på sjølve landsmøtet, og hun uttalte også at hun tok innstilinga fra valgkomitéen til etterretning.

I følge VG, jobber nå Pedersens støttespiller intenst med å telling av landsmøtedelegater, og å støtte Pedersen ved en kampvotering om partisekretærvervet.

Aps landsmøte har 300 delegater.

VGs kilder opplyser at dersom det blir vurdert at Pedersen har en rimelig sjanse til å vinne fram, så er hun klar til å stille som motkandidat til Kjersti Stenseng.