Tirsdag startet boring på den gamle fotballbana til Vestsida i Lomoen, med hensikt å kartlegge grunnvarme, får Dølen opplyst av arbeidere på stedet.

Området er regulert til næringsareal.

Opsjonen på området gikk egentlig ut ved nyttår, men i samråd med kommunen, fikk Utstillingsplassen Eiendom forlenga avtala de hadde, fram til 30. juni. Men nå er ikke dette lenger tilfellet, forteller eiendomssjef i selskapet, Terje Kojedal.

- Vi har sagt fra oss opsjonsretten til kommunen, så det som nå skjer er ikke i vår regi, sier han.

Ifølge representanter for firmaet som utfører undersøkelsen, er den bestilt av butikkjeden Biltema. Kjeden har tidligere bekreftet at Gudbrandsdalen er interessant med tanke på evetuelle nyetableringer, men daglig leder i Biltema, Egil Iversen, ønsker ikke å bli mer konkret enn det.

- Vi ser på Gudbrandsdalen, men har ikke tatt noen beslutning ennå. I beste fall har vi en avgjørelse før sommeren/ferien, sier han.

Nord-Fron kommune bekrefter at flere aktører har vært interessert i plassen. Ifølge virksomhetsleder for areal og næring, Egil Tofte, er en kontrakt under forhandling. Utover det ønsker han ikke å uttale seg om hvem som har meldt interesse.