– Næmmen, så my' folk!

Kristian Opsahl, daglig leder ved Vinstra Karosseri, ble litt paff da han plutselig fikk besøk av en liten gjeng i lunsjpausa mandag. På forhånd var han blitt forespurt et intervju med Dølen, men han ble ikke fortalt særlig mye om bakgrunnen for dette intervjuet.

Så da ordfører i Nord-Fron, Rune Støstad, redaktør i Dølen, Tone Sidsel Sanden og Jan Petter og Camilla Fjeldberg plutselig sto på døra, var det ikke rart han begynte å lure.

– Avhengig av solide ledere

Dølen ønsker å gi en påskjønnelse til personer som fortjener en ekstra oppmerksomhet i ukene fram mot jul. Den første julegleden går altså til Vinstra Karosseri. Bakgrunnen var at søstrene til Jan Petter ønsket å takke bedriften, ved Opsahl og foreldrene Inger og Harald, for at de har tatt så godt vare på broren gjennom nærmere 25 år. Da Støstad fikk høre dette, ønsket også han å gi bedrifta en påskjønnelse, for å bidra til et mer inkluderende arbeidsliv.

– Jeg vil takke Kristian, familien og de ansatte, for tida som Jan Petter har vært her. En kommune er avhengig av gode arbeidsplasser og solide ledere. Derfor fortjener dere i tillegg til blomsten også kake, men den får du ikke aleine, Kristian! sa ordføreren, til unison latter rundt lunsjbordet.

I tillegg til jobb hos bedrifta i Lomoen, har Jan Petter også vært med på flere utenlandsturer med de andre ansatte, blant annet til Las Vegas. Det ga han klart uttrykk for at han hadde satt stor pris på.

– Takk fra familien

– Det er ikke før de siste par årene at det egentlig har gått opp for oss hva denne arbeidsplassen har betydd. Jeg tror vi kanskje har tatt det som en selvfølge. Vi har visst at han har hatt det trygt og godt, men det dere har betydd går det nesten ikke an å finne ord for, fulgte Camilla Fjeldberg opp. Hun understreket hvor godt det hadde vært å ha Vinstra Karosseri og hilset også fra moren og søsteren.

Opsahl var, naturlig nok, ikke forberedt på slik ståhei en mandag formiddag, men takket for oppmerksomheten.

– Det har vært gjensidig, vi har hatt mye moro sammen. Det er nesten stille i matpausene nå, sa han, til latter fra de andre ansatte.

– Her er det både høyt og lavt under taket! Utbrøt Jan Petter, som nå har bytta jobb, men han tar likevel turen innom hver fredag, for å sikre at kaffevannet blir satt over.

– Noen må jo passe på at det blir kaffe før helga!

Dølen deler ut en juleglede hver uke fram til jul. Kjenner du noen som fortjener en ekstra påskjønnelse? Send ditt forslag, med begrunnelse, til post@dolen.no eller i innboksen på Facebook.

Ordføreren stilte med marsipankake. Jan Petter Fjeldberg i midten. Foto: Silje Josten Lien