- Det er svært trist at Modul AS er konkurs, sier Fossmo til Dølen.

Det var fredag meldingen kom om at firmaet Modul AS på Ringebu hadde meldt oppbud.

Kom overraskende på

Fossmo viser til at beriften har vært i drift i snart to år, og at de i perioder har vært oppe i over 20 ansatte.

- Modulproduksjon var noe vi hadde stor tro på, og ikke minst var vi svært fornøyde med at det var med flere lokale investorer. Arbeidsplasser er noe alle kommuner er avhengige av, og har stor betydning for bosetning i kommunen og i regionen, sier Fossmo.

Antall større industriplasser har gått ned i vår region over mange år, forteller han.

- Vi var svært glade når Modul starter opp i april 2016. Nyheten om at bedriften nå er konkurs, er beklagelig. Kommunen har ikke vært kjent med at bedriften har hatt utfordringer og var i en slik situasjon. Ledelsen har ikke vært i kontakt med noen i kommunen, meg bekjent. Vi kommer til å ta kontakt med ledelsen over helgen, sier ordføreren.

Ikke enkelt utgangspunkt

- Betyr det at kommunen kunne, eller vil bidra med noe i forhold til drift?

- Det er ikke enkelt å si noe om det, da vi ikke har vært involvert. Dette kom overraskende på oss. Ringebu kommune har støttet etableringen i 2016 med et tilskudd, og i perioder så det veldig lovende ut med mange arbeidsplasser, sier Fossmo.

Fossmo vet at Modul AS har hatt ambisjoner om å hevde seg, og det i en tøff konkurranse med aktører som Moelven.

- Det var ikke noe enkelt utgangspunkt. Slik vi skjønner det har utfordringen vært å få en god nok økonomi i serieproduksjonen. At de nå har valgt å kaste inn håndkle, må vi bare ta til etterretning, sier Fossmo, og legger til:

- De skal uansett ha honnør for forsøket, og vi håper det kan være noen som tar over etter konkursen. Vi får ta kontakt over helgen, så får vi ta det fra der, sier Fossmo.