– Stikkordet for programmet kan sies å være en stadig utforsking av genre og rom for kunstopplevelser, sier Eivind Slettemeås.

Harpefoss hotell har akkurat presentert programmet for året, og det hele starter 9. februar med konsert av Britt Pernille Frøholm fra Sør-Fron og Sigurd Hole fra Rendalen, to musikere som i soloprosjekt går opp helt nye landskap og retninger. Frøholm er aktuell med soloprosjektet Poems for hardangerfiddle, der komponister har skrevet nye verk for hardingfele. Hole har gitt ut plata Elvesang, hans første for solo kontrabass.

Prøver ut nye rom

På Harpefoss hotell spiller også Frøholm og Hole en felles konsert etter dobbeltkonserten, så denne kvelden er det hele tre konserter på plakaten.

– Vi har, som tidligere, lyst til å løfte fram både nye utstillinger, ny musikk og tverrfaglige prosjekter. I utstillingsrommet prøver vi også stadig ut nye rom og samarbeidsprosjekter. I år blir låven brukt som utstillingsrom for et prosjekt, som åpner 5. mai, forteller Slettemeås.

Her skal Anna Gudmundsdottir nye maleri med det store låverommet som ramme.

– Ellers blir det et spennende og nytt bekjentskap for mange med Mads Andreas Andreassen fra Lillehammer, som er en av de yngre kunstnerne fra Oppland, som vi også hvert år vier sommerutstillinga til. I en større gruppeutstilling med yngre kunstnere og musikere til høsten, er forholdet mellom utstillingsrom og landskapet utenfor det som skal undersøkes, forteller Slettemeås.

Gjentar publikumssuksess

Og spennet er vidt i det som serveres ved hotellet på Harpefoss dette året. Fra kontrabass og hardingfele, går de over til hardcoremusikk. 14.-16. september går en ny og utgave av Harpefoss hardcorefestval avstabelen.

– Fjorårets festivaldebutanter Johny Vaet Nordskog og Jon Ivar Myhren arrangerer en utvida festival i år. Dette var en artist- og publikumssuksess i fjor. De to setter en ny standard for hva norsk hardcorescene kan være i dag, sier Slettemeås.

– Målet er at både artister, kunstenere og publikum kan oppleve noe nytt og uventa, legger han til.

Først ut: Britt Pernille Frøholm og Sigurd Hole. Foto: Andreas Ulvo/Ingvild Skeie Ljone