Markedsdagen på Huset Granmo i Fåvang sentrum er full av liv og røre. Den lokker til seg kreative hjemmeprodusenter fra hele dalen og mer til. Den er også starten på årets Fårikålfestival.

STORT BILDEGALLERI: Folksamt på martnan Men Markedsdagen i Kvam kunne, nesten bokstaveleg talt, "falt i fisk" ...

Spesialvarer til kundene

– I år har vi selgere fra Skjåk i nord til Toten i sør.  Disse folka som kommer hit har varer du ikke får kjøpt i vanlige butikker, de har spesialvarer. Så derfor er slike arrangement som dette noe de virkelig setter pris på for å nå ut til kundene. Markedsdagen vår har virkelig satt seg nå, sier Brede Vestby.

Brede retter på sixpencen og drar i hengslene for å få vadmelsbuksa på plass. Han står i porten og tar i mot kjøpeglade markedsgjester i strålende høstvær. Innendørs er kona Tina Lie godt i gang med å koke opp kjøttkaker som skal serveres på gaffel.

Gammel ”farmen”-stil

På Huset Granmo er det nemlig krav om at de som skal selge noe, også skal kle seg som markedsfolk gjorde ”før i tida”. Det hele ligner nærmest på markedet vi er blitt kjent med gjennom tv-serien farmen.

– Det virker absolutt som om at ”kleskoden” vi kjører er noe folk seter pris på. Det  blir en spesiell stemning ved at alle bidrar til at det blir en gammel stil over det hele. At vi har varer fra honning og kreklingsaft til hjemmebakst og strikketøy, bare for å nevne noe, gir også dette et ordentlig markedspreg, sier Vestby. Markedsdagen traff nok en gang en høstdag som værmessig viste seg fra sin beste side, og folket kjente sin besøkelsestid.

Les mer i papirutgaven av Dølen

.