– Kan du si litt om historikken til Gudbrandsdalsløpet?

– Den går helt tilbake til 2003. Da ble Gudbrandsdal Motorvognklubb (GMK) etablert. En av statuttene i motorvognklubbens stiftelsesprotokoll, sier at klubben skal arrangere sitt eget løp med navnet «Peer Gynt Grand Prix» på vegen mellom Gålå og Skeikampen.

– Men det ble det ikke noe av?

– Nei, det sa seg jo egentlig sjøl. Folk med blankpolerte, flotte veteranbiler ønsker ikke å kjøre på grusa fjellveger. Så i 2012 hadde vi vårt første billøp med ny kjørerute og det nye navnet «Gudbrandsdalsløpet». Med stort og smått deltok mellom 40 og 50 biler første gangen.

– Det minner litt om det mer kjente og etablerte billøpet «Flåklypa Grand Prix» i Lom?

– Så absolutt, og det løpet er en viktig markedsføringsarena for oss. Vi har flere utsendte i Lom hele denne Flåklypa-helga som deler ut flyers og reklamerer for vårt løp. I etterkant får deltagere i Lom brev fra oss i posten med personlig invitasjon til Gudbrandsdalsløpet.

– I posten? Er det ikke det digitale som rår i markedsføringen altså?

– Det evaluerer vi fra år til år. Men vi har kjørt en spørreundersøkelse blant våre deltagere de siste åra, og ut i fra det kan vi konkludere med at deltagerne setter stor pris på den personlige invitasjonen de får fra oss i brevs form. Det hører jo også med til historien at veldig mange av de som kjører billøp som dette er litt oppe i åra, og ikke alltid så lette å nå fram til via Facebook og andre digitale plattformer, har i alle fall vi erfart.

– I år er dere en del av programmet til den årlige byfesten på Vinstra. Har det noen betydning?

– Det er et kjempeløft for oss. Nå kan vi tilby våre langveisfarende deltagere aktivitetene og underholdningen som byfesten har på sitt program. Mange av deltagerne ønsker å bo her hele helga, så da er byfesten fin å lokke med. Og vica versa ved at vi kan bli en fast del av byfesten til Vinstra.

– Hvordan arrangeres Gudbrandsdalsløpet i år?

– Den er delt i to. Vi har både Gudbrandsdalsutstillingen ved Per Gynt kjøpesenter søndag og Gudbrandsdalsløpet med start og mål samme sted på lørdag. Billøpet går nedover dalen med stopp i Harpefoss, Ringebu, Fåvang, Fryatun og Sødorptunet der det er oppgaver som skal løses, før målgang ved Peer Gynt kjøpesenter. Vi hadde totalt 115 kjøretøy som deltok i fjor, men det er slik at noen deltar i løpet, mens andre kun deltar i utstillingen.

– Hva tror du om framtida og utviklingen til Gudbrandsdalsløpet og utstillingen?

– Den har jeg god tro på. Vi har en god stab med hjelpere fra NAF, Ringebu Musikkforening og Hundorp Musikklag, samt våre egne klubbmedlemmer i GMK. Jeg ser også at antall deltagere øker år for år - vi er blitt mer kjent utenfor dalen. Så får vi med enda flere samarbeidspartnere og sponorer, så kan dette løpet og utstillingen bli større en mange egentlig aner.

– Noe nytt i år?

– En litt annerledes rute, og vi har ekstra aktiviteter for de yngste som er med og kjører Gudbrandsdalsløpet. Og helt til slutt har jeg en appell: Jeg håper folk stiller opp ved stoppestedene, langsmed ruta og under utstillingen søndag. Det kommer veldig mange flotte kjøretøy - det lover jeg.