– Dette var bra. Jeg hadde bare 1,62 tidligere i sommer, forteller Ringebu-jenta.

Karen tok sølv under tilsvarende mesterskap i fjor med 1,69. Det er fremdeles personlig rekord.

– Jeg var russ i vår, og i sommer har jeg hatt jobb i hjemmesykepleien i Porsgrunn. Det har derfor blitt altfor lite trening i vår og sommer. Avslutningen av artium tok mye tid i hele forrige skoleår. Derfor er jeg nok dessverre her jeg er, forteller Karen.

Legger mer i potten

Nå skal hun gi gass.

– Jeg har nå flyttet hjem til Ringebu. Her vil jeg ha bopel det kommende året. Planen er at jeg skal på flere treningsleire i løpet av vinteren. Tenerife og California er to av stedene jeg vil besøke, sier Karen som understreker at hun vil satse stort foran neste sesong.

– Av ulike grunner har jeg ikke hatt anledning til det i 2017. Nå skal jeg imidlertid legge mer i potten, understreker hun.

Har potensial

Karen hadde ikke noen gode forsøk på 1,67. På sølvhoppet over 1,65 var hun imidlertid

høyt over.

– Det var nok godt over 1,67 også. Kanskje opp imot min personlige rekord. Slike hopp viser at jeg fremdeles har potensial, understreker Ringebu-jenta som de siste årene har konkurrert for Lillehammer. Det vil hun fortsatt gjøre.

Tea Bremseth fra Stjørdal som vant i Bergen stoppet på 1,67. Hun ledet konkurransen på de siste høydene på grunn av færre riv enn Karen.

– Jeg måtte en høyde over Thea, eller tatt vinnerresultatet i et tidligere forsøk. Sett på bakgrunn av det var jeg ikke veldig tett på gullet, sier Karen.

Bedre enn sist

Karen hoppet bare 1,60 på senior NM forrige helg da hun ble nummer åtte i Sandnes.

– Dette var betydelig bedre. Jeg bærer tydelig preg av at jeg har trent for lite i sommer. Prestasjonene er for ustabile. Neste sesong er målet å komme meg over 1,70. Klarer jeg det blir det bra, avslutter Karen som neste sesong er senior.