Det begynner å bli mange år siden Tove Haugen foreslo at datteren Ina skulle synge og lese juleevangeliet for beboerne på gamlehjemmet hun selv jobber på. Hun fikk med seg venninnegjengen, og siden har de holdt tradisjonen ved like.

Selv om de bytter på noen av sangene, så starter de alltid med å lese hvert sitt vers av evangeliet. Nesten alle jentene har lært seg versene utenat, men ikke alle syns det er like lett å huske ordene.

- Min del er ganske kort, men jeg kan det ikke helt enda. Jeg kan det litt, sier Josefine med et smil.

Viktig å besøke de eldre i jula

De 13 år gamle jentene syns det er koselig å komme på besøk til gamlehjemmet, og ekstra fint er det å besøke beboerne i jula. For det er nettopp dem kvartetten syns det er viktigst å glede.

- Det er fint fordi man gleder noen andre. Det kan hende at de ikke får besøk av andre i jula, og kanskje har de ikke familie eller familie som har mulighet til å komme. Da er det jo fint at de får besøk av noen, sier Ina.

Ikke alltid problemfritt

Jentene syns ikke at det er skummelt å opptre, men sier at ikke alle besøkene har gått knirkefritt.

- For to-tre år siden spilte vi instrumenter. Det gikk helt greit, men så prøvde vi oss året etter og da fikk vi helt latterkrampe. Vi klarte aldri å begynne ordentlig på igjen, sier Ina.

De andre jentene ler og sier seg enige.

- Noe av det verste var å snu seg, og se at foreldrene våre var fortvilet og skuffet.

Å få alle beboerne til å følge med, er ikke alltid like enkelt. Jentene sier likevel at de får gode tilbakemeldinger når de har sunget.

- Når vi ser opp, så ser det ut som at de syns det er trivelig. De smiler mye, og det setter vi veldig stor pris på, sier Josefine.

Skal fortsette til de selv blir gamle

Ingen av trettenåringene er helt sikre på hvor lenge de skal holde tradisjonen ved like, men de har ingen planer om å gi seg helt ennå.

- Vi skal fortsette til vi selv blir gamle og sitter her, ler Josefine.

Ingen av dem tror de hadde gjort dette om det ikke var for at de liker å opptre.

- Jeg tror jeg snakker for alle når jeg sier at det er veldig gøy, sier Ina, mens de andre nikker.

De øver sammen i forkant, og øvingen er en stor del av grunnen til at jentene syns det å opptre alt i alt er en fin opplevelse.

- Det er veldig morsomt å øve. Da får vi møttes, avslutter hun.