Dette er idrettshistorie, for aldri før har et norsk-dansk lag syklet det ikoniske sykkelrittet.

Rasmus Fossum Tiller fra Ringebu er en del av laget og fikk den gledelige nyheten under en treningsøkt på morgenkvisten.

– Jeg satt og syklet på rulla da nyheten tikket inn på telefonen. Jeg har vært klar over at vi kanskje ble invitert, men det er noe med det å få det bekreftet. Dette var skikkelig moro, forteller en fornøyd Tiller.

Det norsk-danske sykkellaget teller hele 28 ryttere, og det er åtte av disse som får sykle TDF 2023. Rasmus vet at kampen om de åtte plassene blir tøff, men har stor tro på at han kan klare å kvalifisere seg.

– Det er små marginer i denne idretten og man må selvsagt holde seg syk og skadefri i oppkjøringen. Det er selvfølgelig mange løp som skal sykles før sommerens tdf, men jeg har stor tro på at jeg kan være en av de åtte som blir tatt ut, forteller Ringebugutten.

Rasmus Fossum Tiller har flere store sykkelritt bak seg, men sommeren 2023 kan overgå det meste for Ringebuingen. Foto: wordupp project
Rasmus Fossum Tiller har flere NM-titler, og har de siste sesongene levert topp-plasseringer både nasjonalt og internasjonalt på løpende bånd. Foto: wordupp project

Dette uttaler manageren i en pressemelding onsdag morgen:

- Vi er ekstremt stolte, ydmyke og takknemlige for invitasjonen. Tour de France er den ultimate drømmen og dette er en lagseier, sier Jens Haugland, General Manager i Uno-X Pro Cycling Team.