De som var på fotballkamp i Kåja på Vinstra sist helg, fikk høre en ung speaker som liker godt å prate.

16 år gamle Jørgen Eriksen fikk mye og velfortjent skryt etter debuten i speakerbua. Han forteller at han alltid har likt å prate, og at drømmen er å bli fotballkommentator på TV.

– Vi må høre bakgrunnen for at du fikk denne jobben.

– Jeg fikk rett og slett jobben ved at treneren for A-laget Jon Terje Bjørke sendte meg en melding på messenger, og så tok jeg over jobben for kampen til damelaget også. Jeg har god bakgrunn fra å prate med folk og jeg kommenterte meg selv da jeg spilte Fifa som yngre. Og så har jeg jo lært av å høre på fotballkommentatorer på TV. Min drøm er å bli fotballkommentator i Premier League.

– Fortell litt om deg selv, Jørgen.

– Jeg er en typisk tenåringsgutt med humørsvingninger, men ofte med godt humør. Jeg kan være veldig pratsom, kanskje litt for mye til tider, men det tåler både familien og de trofaste vennene mine. Jeg er veldig glad i fotball og mye av livet mitt går i fotball enten det er dataspill, være i og rundt Fron A-lag, spille fotball sjøl, eller se på fotball. Jeg har bodd på Vinstra i hele mitt liv, men begge foreldrene mine er fra Kåfjord i Troms. Jeg har generelt hatt en fin oppvekst med både opp og nedturer. Jeg er engasjert innen dagens samfunn og deltar innen politikken i Nord-Fron ungdomsråd, og jeg er en ungdom med MOT.

– Du er snart ferdig med ungdomsskolen. Hva er planene videre?

– Jeg går siste året på Vinstra Ungdomsskole og er nå i eksamenstider. Til høsten skal jeg gå studiespesialisering på Vinstra vidaregåande skule, og senere drømmer jeg om å enten ta en ingeniørstudie eller utdanne meg til å bli lektor innen historie og samfunnsfag.

– Hva gjør du på fritida?

– Jeg er med venner, spiller fotball for Fron, spiller dataspill og er med familien min. I tillegg til dette liker jeg å reise, da spesielt i Norge. Et mål jeg har satt med reisingen er å besøke alle Norges fylker og kommuner. Jeg har vært i alle fylkene, men jeg mangler rundt 120 kommuner.

– Hva er det beste med å være ung i Midtdalen, synes du?

– Det beste med å være ung i Midtdalen er at det er et lite lokalsamfunn, hvor det er enklere for ungdommen å si sin mening.

– Er det noe du savner her?

– Det å ha en større gruppe ungdommer som deler de samme interessene som meg, noe jeg allerede erfarer ved at jeg kjenner noen fra Grenland på min alder som er en bedre «match» med interesser enn folk jeg kjenner her i Midtdalen.

– Fortell litt om fotballmiljøet i Fron.

– Det er veldig bra på mange måter. I A-lagsgruppa er vi et sterkt kollektiv både på og utenfor banen, og de yngre i klubben har noe å gå til. Det er veldig bra slik det er nå, men jeg skulle ønske at Fron og Kvam hadde klart å samarbeide for da hadde lagene stått sterkere og kollektivet hadde blitt sterkere med tanke på at vi ungdommen uansett ser hverandre hver dag på skole og ved andre sosiale tilstelninger.

– Noen spesielle planer for sommeren?

– Jeg skal delta på et EU-prosjekt arrangert av Ung i Midtdalen, hvor ungdommer fra Italia og Portugal skal komme på besøk. Det blir spennende.