Det var etter tips fra publikum at de tre ble pågrepet ved midnatt. De ble pågrepet til fots, uten noen form for dramatikk.

- Vi fikk god hjelp av publikum og pågrep tre rumenere i natt. I tillegg til den fjerde rumeneren vi pågrep lørdag, mener vi nå at vi har tatt de vi var ute etter i saken, sier jourhavende politiadvokat Julie Dalsveen til Dølen søndag morgen.

Norskregistrert bil

Nå blir det gjort en fortløpende vurdering om de fire skal framstilles for varetekt. De sitter for øyeblikket i arresten på Hamar.

Det var i morgentimene lørdag at politiet fikk tips om en bil som skulle være fullstappet med tjuvgods. Politiet rykket ut til Skåbu-området, og fant bilen. Bilen skal være en norskregistrert leiebil.

Beslaget skal inneholde et stort antall motorsager, vinkelslipere, driller og annet type verktøy.

- Vi er i gang med etterforskning og ser om vi kan knytte beslaget opp mot aktuelle saker som er meldt til politiet, blant annet mot spesielle saker vi har hatt på Østlandet. Men vi ønsker fortsatt å komme i kontakt, dersom det er noen som savner noe, uten at de har meldt dette til politiet tidligere. Det er et omfattende beslag, og et omfattende arbeid å gå igjennom, sier Dalsveen.

Vurderer fengsling

Dalsveen bekrefter at rumenerne skal ha hatt tilhold i Skåbu.

- Det er riktig at de har oppholdt seg der over noen uker. Vi skal også nå i gang med avhør av de pågrepne og så vurdere fengsling, sier Dalsveen.

Det er lensmannskontoret på Vinstra som undersøker saken videre, i det som betegnes som et betydelig og omfattende beslag.

Politiet kan nås på telefon 02800.