Siste innlegg

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn
Tone Sidsel Sanden

Renseanlegget tilbake i full drift

Kvam renseanlegg har løst de utfordringer som kom som en følge av Hans. Anlegget er igjen operativt, og kloakknettet fungerer som det skal, opplyser Nord-Fron kommune.

Tone Sidsel Sanden

Veikledalen er åpen igjen

Det er åpna opp ett kjørefelt på vegen opp til Kvamsfjellet. Vegen er lysregulert.

Tobias Bjørkhaug

E6 Ringebu-Fåvang er nå åpen

E6 ved Skjeggestad fredag kveld Foto: Tobias Bjørkhaug

E6 mellom Ringebu og Fåvang er nå åpen. Dette opplyser Ringebu kommune på sine nettsider, like før klokka 16.00 lørdag ettermiddag.

Tone Sidsel Sanden

Mjølkebilen kjem nå fram fleire stader

Bønder i Sødorp på Vinstra, opplyser laurdag at dei har fått besøk av mjølkebilen att.

Dølen skreiv tidlegare i veka at mange bønder måtte tappe fleire tusen liter rett i sluket, fordi ikkje mjølkebilen kom fram:

Tone Sidsel Sanden

Skader på landbrukseiendommer etter ekstremværet "Hans"

Statsforvalteren vil invitere kommunene til digitalt informasjonsmøte om naturskadeordningen torsdag i neste uke.  I møtet vil Landbruksdirektoratet informere om erstatningsordningen og svare på spørsmål. Det er Landbruksdirektoratet som forvalter naturskadeordningen.

Faglaga i landbruket er invitert til et informasjonsmøte med Landbruksdirektoratet om naturskadeordningen på onsdag, opplyser Statsforvalteren.

Tone Sidsel Sanden

H.K.H. Kronprinsen besøker flomframmede områder i Innlandet og Viken

Kronprins Haakon besøker de flomrammede områdene i Hole, Ringerike og Søndre Land lørdag 12. august.

Tone Sidsel Sanden

Baksidevegen vil ta tid å bygge opp

Det opplyser Innlandet fylkeskommune. Det gjeld Baksidevegen (FV 2532) ved rasområda Underdalen/Kvernes. Vegen skal byggast opp att på sida mot Sør-Fron fyrst. Mot Ringebu vil det ta meir tid. Det er usikkert når dei får opna att vegen, da arbeidet må prosjekterast saman med geoteknisk kompetanse.

Tone Sidsel Sanden

Disse vegene er stengt i Nord-Fron lørdag

  • Kvikneskogen

  • Skåbuvegen stengt i påvente av geologbefaring ved Tøfte - trolig stengt til over helga

  • Strandgata på Vinstra

  • Hønhaugvegen i Øvre Vinstra

  • Øverbygdsvegen ved Jorda

  • Fylkesveg 255 ved Kamfossen

  • Baksidevegen mellom Vinstra og Kvam (Fv 2598)

  • Veikledalen opp til Kvamsfjellet er stengt

  • Øverbygdsvegen i Ruste (stengt ved Maribu)

Tone Sidsel Sanden

Disse fylkesvegene åpna fredag

Tallet på stengte fylkesveger i Innlandet har ligget på ca. 60 gjennom hele fredagen. Selv om noen strekninger blir åpnet, blir nye skader også avdekket på deler av fylkesvegnettet andre steder.

– Det er gledelig at forbindelsen mellom Ringebu og Stor-Elvdal på fylkesveg 27 over Venabygdsfjellet nå er åpnet. Det samme gjelder fylkesveg 29 mellom Folldal og Alvdal og fylkesveg 2204 Friisvegen mellom Ringebu og Stor-Elvdal, sier samferdselssjef Aud M. Riseng.

Fylkesveg 2522, som går parallelt med E6 i midt-Gudbrandsdalen, er nå også åpnet mellom Hundorp og Frya.

- Dette er bra for Ringebu, som har vært nesten avskåret fra omverdenen i flere dager. Blant annet sto flere vogntog fast der. Det første vi gjorde da Friisvegen begynte å bli klar for åpning, var å lose disse over fjellet, sammen med Statens vegvesen, sier Riseng.

Fylkesveg 30 i Østerdalen er nå åpen for alle kjøretøy. Vegen har vært stengt ved Elvål i Rendalen for store kjøretøy. Nå er vegen åpen for alle, men trafikken er lysregulert forbi punktet på Elvål.

- Det er helt umulig å si noe om når vi kan få åpnet de øvrige vegstrekningene som er stengt på grunn av skader etter uværet Hans. Våre entreprenører fortsetter arbeidet med å oppdage skader, sikre skadestedet og rydde og åpne, der dette var mulig, sier Riseng.

* Fv 2522 mellom Frya og Hundorp, Fv 27 over Venabygdsfjellet, samt Fv 2204 Frisvegen - dette er de offentlige vegene som nå er åpne sørover.

Tone Sidsel Sanden

Ber om forståelse for at veg-registreringer kan ta litt tid

Vegtrafikksentralen til Statens vegvesen sitter med totaloversikt på vegne av vegeierne. Kommunikasjonsrådgiver Kari Hermanrud opplyser at de har ekstremt mye å gjøre. De jobber for vegvesenet, riksvegene, for Viken og Innlandet fylkeskommuner og øvrige vegeiere, som Nye Veier. Derfor kan kartet på nettsida 175.no ha noen forsinkelser på oppdateringer. - De kan ha problemer i perioder med kapasiteten til å legge inn registreringer i perioder. I tillegg har det vært tekniske problemer med informasjonssystemene deres under uværet, sier Hermanrud. Hun sier at dette er likevel stedet å følge med for veg-informasjon.

Tone Sidsel Sanden

Dovrebanen fortsatt stengt - vil sette opp busser

SJ Norge opplyser i dag, fredag, at Dovrebanen er stengt, og at det er uvisst når toget igjen vil kjøre Oslo-Trondheim. Det er også utfordrende å få tak i busser, men fra lørdag settes det opp busser som vil kjøre riksveg 3 via Østedalen, som åpna i går. SJ oppfordrer til å følge med på deres hjemmesider, sj.no for fortløpende informasjon om transporttilbudet.

Tone Sidsel Sanden

Legevakt og beredskapstelefon

For å kome til legevakta må du ringe 116 117.

Tone Sidsel Sanden

Hundorp bru er open

Hundorp bru fredag kveld Foto: Tobias Bjørkhaug

Mesta opplyser at Hundorp bru er gjenopna for trafikk. På FV 2532 Baksidevegen er det omkjøring rundt rasstaden ved Skarstad. Baksidevegen er framleis stengt sørover frå Svea.

Tone Sidsel Sanden

Ber om å begrense kjøring over Kviknehøgda

I går ettermiddag ble tilfartsveg mellom Skåbu og Vinstra over Kviknehøgda åpnet for trafikk.

I dag, fredag, meldes det om mye trafikk, og høy belastning på veien, i følge kommunen.

De oppfordrer derfor alle om å begrense trafikken på veistrekningen over Kviknehøgda. Ved ytterligere belastning vil veien måtte stenge igjen, og målet er at veistrekningen skal være operativ frem til Skåbuveien er åpnet igjen av fylkeskommunen.

Tone Sidsel Sanden

Randkleiv bru fortsatt stengt.

Randkleiv bru fredag kveld Foto: Tobias Bjørkhaug

Randklev bru er fortsatt stengt. Vegforbindelsene mellom Ringebu og Fåvang er fortsatt stengt.

Oversikt over stengte veger, se www.175.no

Tone Sidsel Sanden

- Begrens ferdsel til minst mulig

Det er Ringebu kommune som kommer med oppfordringa: Folk oppfordres sterkt til å holde seg i ro hjemme og begrense ferdsel ute til minst mulig, på grunn av stor fare for ras og utglidinger i terrenget. Alle reiser bør begrenses. Det bes om at ingen oppsøker rassteder.

Tone Sidsel Sanden

Vannstand gått ned

Vannstanden ved Elstad har gått ned én meter fra toppnivå, informerer Ringebu kommune. Men, det er fortsatt vått i terrenget, og flere kritiske punkt.

Tone Sidsel Sanden

Vegen over Kviknehøgda er åpen

Veien over Kviknehøgda (mellom Skåbu og Vinstra) er åpna, etter at den var stengt hele torsdagen for utbedring.

Vegen er kun åpen for biler med inntil 3,5 tonn akseltrykk, opplyser Nord-Fron kommune.

Emil Nyeng

Ingen veiforbindelse mellom Ringebu og Fåvang

Det er per nå ingen veiforbindelse mellom Ringebu og Fåvang.

Dette er status på vegene:

E6: Det er høyst usikkert når denne vil åpne igjen. Foreløpig vurderer geologene det som for farlig å starte arbeidene sør for Skjeggestad pga rasfare.

Fylkesvei 2570 Vaalebru – Hilstad er stengt. Denne må utbedres før den kan åpnes igjen. Innlandet fylkeskommune vil prioritere dette arbeidet.

Randkleiv bru: Blir ikke åpnet igjen før denne er sjekket pga. utglidninger på jernbanebrua.

Dette informerer Ringebu kommune på sin hjemmeside.

Tone Sidsel Sanden

Vidareførar lokal legevakt og beredskapstelefon

På grunn av begrensa me framkommelegheit til legevakt på Lillehammer, vidarefører Sør-Fron kommune lokal legevakt. Legevakta er open frå kl. 16:00 torsdag 10.08.2023 til kl. 08:00 fredag 10.08.2023. Denne gjeld ved akutt helsehjelp. For å kome til legevakta må du ringe 116 117. Det opplyser kommunen torsdag ettermiddag.