- Vi har hatt det kjempebra. Vi har fått nye venner og gjort mye moro, sier Joakim Bygstad på 17 år, om hvordan det har vært å være med på leir.

Til sammen har 40 deltakere fra Oppland og Hedmark deltatt.

4H Norge har nesten 14 000 medlemmer fordelt på cirka 600 klubber over hele landet. Medlemsalderen er 10-25 år.

Volleyball er 4H sin sport og det er turnering på hver leir mellom fylkene. Her ser du alumnlaget som kom helt til semifinalen! Foto: Privat

Leir er livet

For mange 4H-ere er det å reise på leir utvilsomt høydepunktet, og landsleir er noe helt spesielt. I år er mer enn 1000 ungdommer og voksne samla på Øksnevad videregående skole. Leirdeltakarene kommer fra absolutt hele landet, fra Finnmark i nord til Agder-fylkene i sør.

– Det å få nye venner, møte gamle venner fra hele landet, gjøre mye moro, guttestemning og aktiviteter, sier Sven Amberg, Yunus Opgård, Joakim Bygstad og Sindre Bygstad er noen av grunnene til at de drar på leir.

4H’ere har endelig nådd Preikestolen etter en slitsom tur opp fjellet. Foto: Privat

Surfing og Preikestolen

I løpet av uka var ungdommene med på et variert og aktivt program. Mottoet til Mottoet til 4H er «lære ved å gjøre», og de som vil fikk lære å lage sjokolade eller sushi, spille volleyball eller legge fabelaktig sminke, slakte eller lage gongkaker, gå tur til Preikestolen eller Trollpikken.

Ungdommene var også med på sushikurs, tur til Preikestolen eller Trollpikken, dresinsykkling, bølgesurfing, og mye mer.

- Det beste aktiviteten var surfing og Preikestolen, sier Yunus Opgård og Joakim Bygstad.

Noen tradisjoner har de hvert år på leir. Her koser innlandet seg med "Opplandsblings." Foto: Privat

Hele fylket i sving

Det var 4H Rogaland, med sine 37 klubber, som var arrangør for årets landsleir. Landsleiren arrangeres anna hvert år, og den går på rundgang mellom fylkene.

– Vi har hatt folk fra alle kriker og kroker av Rogaland i sving for å lage leir, og vi er svært stolte av leiren vår og alle kjekke ungdommene som har vært her denne uka, sier leirsjef Asle Østbø.