Denne uka var ungdomsbedrifter fra Oppland samla for å konkurrere mot hverandre i ulike klasser. Deltakerne har sjøl etablert og drevet bedrifter, med utgangspunkt i egne ideer. De har laget forretningsplan og jobbet med produktutvikling, produksjon, salg, regnskap og markedsføring.

Plukket ut til NM

Elysian UB består av elever på musikklinja ved Vinstra vidaregåande skule. Elevene, som arrangerer og produserer konserter og forestillinger, kom på andreplass i kategorien «Beste ungdomsbedrift». I tillegg fikk de førsteplassen i kategorien «Beste salgsteam», og andreplasser i kategoriene «Beste markedsføring», «Beste logo» og «Beste sosiale entreprenør».

Elevbedrifta ble også plukket ut til å delta i NM, som blir arrangert på Lillestrøm i slutten av april.

Tredjeklassingene ved musikklinja på VVS har hatt opplæring i produksjon. I et intervju med Dølen kort tid etter oppstarten, sa de at de ville bruke egne erfaringer, blant annet fra det å stå på en scene, til å hjelpe andre med kulturarrangementer.

Flere gode resultater

VVS kan glede seg over flere gode resultater på fylkesmessa. I tillegg til Elysian, fikk elevbedrifta Stubb UB fire ulike priser; blant andre andreplass for både «Beste IA-bedrift» (inkluderende arbeidsliv) og «Beste forretningsplan». Elevbedrifta produserer krakker, bord og pyntegjenstander, laget av stuttreiste stubber.

Fill it UB gikk til topps i kategorien for «Beste regnskap». Bedrifta har utvikla et produkt som fordeler drikke likt mellom fire glass på en gang, og som blir produsert ved hjelp av 3D-printeren på skolebiblioteket.

Totalt deltok 29 ungdomsbedrifter og seks studentbedrifter på fylkesmessa.